Πρόβλημα ταυτότητας για τους Τούρκους στη Βουλγαρία




Αύγουστος 26, 2014.

Κωνσταντινούπολη.

«Ένας εξέχων Τούρκος  ερευνητής και συγγραφέας στη Βουλγαρία, επισημαίνει ότι η εσωτερική και η εξωτερική μετανάστευση των νέων είναι ένα από τα κύρια φαινόμενα που απειλούν την τουρκική ταυτότητα στη Βουλγαρία», αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα του Ντουνιά Μπούλτενι.


 Ο συγγραφέας Ιμπραχίμ Γιαλίμοφ της τουρκικής μειονότητας στη Βουλγαρία, αφιέρωσε όλη τη ζωή του στην έρευνα για την τουρκική ταυτότητα στη Βουλγαρία και δηλώνει ότι «οι μετακινήσεις των νέων από το χωριό προς την πόλη αποτελούν μεγάλη απειλή για την απώλεια της τουρκικής ταυτότητας στη Βουλγαρία».

Θα προσθέσει: 

« Η δεύτερη και η τρίτη γενιά των εσωτερικών μεταναστών θα ξεχάσει την ταυτότητα και τη θρησκεία τους».

Σήμερα στη Βουλγαρία ζουν περίπου ένα εκατομμύριο Τούρκοι, σημειώνει το δημοσίευμα.

Ο συγγραφέας Ιμπραχίμ Γιαλίμοφ γεννήθηκε στο χωριό Σούμνου και όταν τελείωσε τις σπουδές του άρχισε να εργάζεται στη Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών από το 1970. 

Μετά από 20 χρόνια, στη μεταπολίτευση, παραιτήθηκε και άρχισε να εργάζεται  στο νεότευκτο Ινστιτούτο Ισλαμικών Σπουδών, όπου διετέλεσε πρύτανης για δύο θητείες.
Ο κύριος τομέας της έρευνας του είναι η ιστορία των Τούρκων στη Βουλγαρία και έχει δημιουργήσει αρκετές ακαδημαϊκές εργασίες για το θέμα αυτό.

Τα έργα του συγκεντρώθηκαν  στο βιβλίο «Η ιστορία της τουρκικής κοινότητας στη Βουλγαρία».

Ο Γιαλίμοφ ασχολείται, σχεδόν καθημερινά, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουρκικός πληθυσμός στην Βουλγαρία, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μειονότητες στα Βαλκάνια.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr