Ρωσικό Εμπάργκο- Αιγυπτιακά γεωργικά προϊόντα στην αγορά της Ρωσίας




«Οι Ρώσοι θα φάνε λαχανικά και φρούτα που καλλιεργούνται στις όχθες του Νείλου», γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.
Αύγουστος 13, 2014.

Η Ρωσία και γενικά η τελωνειακή ένωση, ενισχύει, σήμερα σημαντικά τους οικονομικούς δεσμούς με μία από τις πιο ισχυρές χώρες του αραβικού κόσμου, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα και συνεχίζει:


Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Αιγύπτου συμφώνησαν να αυξήσουν την προσφορά στα ρωσικά καταστήματα των φρούτων και λαχανικών που καλλιεργούνται στις όχθες του Νείλου.
Η Αίγυπτος είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής του ρωσικού σιταριού. Η Αίγυπτος προσφέρει πορτοκάλια, πατάτες και όχι μόνο. Τώρα τα προϊόντα της Αιγύπτου, που θα καλύψουν τα ράφια των καταστημάτων, θα είναι, σαφώς, περισσότερα. Επιπλέον, η Αίγυπτος προσβλέπει στη συνεργασία με την Τελωνειακή Ένωση.


Πώς οι Ρώσοι βοήθησαν τους Αιγυπτίους
 

Η Αίγυπτος ανασυγκροτήθηκε, κυρίως, από τα χέρια των ειδικών της Σοβιετικής Ένωσης. Πρώτα απ’ όλα – συνεχίζει το δημοσίευμα- το γιγαντιαίο φράγμα του Ασουάν, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και η παροχή νερού σε εκατομμύρια ανθρώπους. Η δημιουργία αρδευτικών καναλιών. Ο ηλεκτρισμός που παρέχεται από το φράγμα του Ασουάν έδωσε το δικαίωμα της δημιουργίας μεταλλουργείων αλουμινίου στο Ναχομπάντε και εργοστασίου χάλυβα στην Χιλουάνε. 
Υπήρξε μια ηθική πορεία του προέδρου Νάσερ, ο οποίος τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο του ήρωα της Σοβιετικής Ένωση, Χρουτσόφ.
Μέχρι το 1973, η χώρα είχε περίπου 30 χιλιάδες Σοβιετικούς στρατιωτικούς ειδικούς.Τότε τοποθετήθηκε ο ραδιοφωνικός πύργος  στο βουνό Μουκάτα.
Τις διμερείς σχέσεις ενδυναμώνει και ο τουρισμός, δύο εκατομμύρια Ρώσοι επισκέφθηκαν την Αίγυπτο το περασμένο έτος και παρά τις πολιτικές ταραχές δεν εξέφρασαν την επιθυμία να μην πάνε στην Αίγυπτο.
Αλλά, και η Ρωσία είναι έτοιμη να καλέσει τους Αιγυπτίους στα ρωσικά θέρετρα.
Πριν από τις συνομιλίες ο Πούτιν κάλεσε τον Αιγύπτιο ομόλογό του στο Κράσναγια Πολυάνα, στο δίαθλο συγκρότημα ‘Λάουρα’, όπου πρόσφατα έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Βρίσκεται σε ύψος πάνω από χίλια μέτρα. Πραγματική ανάσα για τους αθλητές. Σύντομα στο χώρο θα έρθουν να διαγωνισθούν αιγύπτιοι αθλητές.
Η Αίγυπτος, συνεχίζει το δημοσίευμα, προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σταθερότητα και τις καλές σχέσεις με τη Ρωσία και στο πλαίσιο αυτό είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το Κάιρο.
Είναι θετικό να σημειώσουμε, γράφει το ‘Βέστι 24’ ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόσφατα, σε επίσκεψή του στη Βραζιλία, είπε μιλώντας για την αμερικανική εξωτερική πολιτική, ότι εάν ο στρατηγός αλ Σίσι, δεν λάμβανε πρωτοβουλία στην Αίγυπτο, η χώρα σήμερα θα είχε τον ίδιο πυρετό, όπως το Ιράκ, η Συρία, η Λιβύη και η Ουκρανία.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr