Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν αεροπορική βάση στη βορειοανατολική Συρία




Αύγουστος 25, 2014.


Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, κατάφεραν την Κυριακή το απόγευμα να καταλάβουν  ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο της Συρίας στα βορειοανατολικά της χώρας.


Σύμφωνα με  το Παρατηρητήριο της Συρίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι μάχες στο  αεροδρόμιο άρχισαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και από αυτές έχουν σκοτωθεί περίπου 350 τζιχαντιστές και 170 στρατιώτες του συριακού στρατού.

Η κυριαρχία των Ισλαμιστών στο αεροδρόμιο επιβεβαιώθηκε τόσο από την πληθώρα των πληροφοριών όσο και από τις διαδόσεις ότι το αεροδρόμιο εγκαταλείφθηκε από το συριακό στρατό το βράδυ του Σαββάτου, μετά από την εκτίμηση ότι δεν  θα μπορέσουν να το κρατήσουν λόγω των πολυπληθών επιθέσεων των τζιχαντιστών, όπως αναφέρει η αραβική "αλ Χαντάθ".

Στην πόλη Ράκα, έδρα της εξτρεμιστικής οργάνωσης του Ισλαμικού Χαλιφάτου, έγιναν εορτασμοί με πυροβολισμούς και πολλά τζαμιά ανήγγειλαν το γεγονός από τα μεγάφωνά τους για την πτώση της αεροπορικής βάσης, εν μέσω κραυγών του πλήθους «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Επιπλέον, τζιχαντιστές που έλαβαν μέρος στη μάχη της συριακής βάσης, περιφέρονταν στο κέντρο της πόλης κρατώντας κομμένα κεφάλια Σύρων στρατιωτών.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr