Ρωσία και Ινδία θα συναλλάσσονται με βάση το ρούβλι




...έπεται και η Κίνα


Αύγουστος 1, 2014.

Η Ρωσία και η Ινδία έχουν υπογράψει συμφωνία για τη χρησιμοποίηση του ρωσικού νομίσματος, του ρουβλίου στις εμπορικές συναλλαγές τους.


Συγκεκριμένα η Ρωσική Ομοσπονδία και η Ινδία έχουν συστήσει μια ομάδα εργασίας  η οποία θα εξετάσει την απόφαση των δύο κυβερνήσεων για χρησιμοποίηση του ρωσικού νομίσματος στις εργασίες που αφορούν τις δύο χώρες.

Η πρώτη αντιπρόεδρος της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας, Ξένια Γιουντάεβα, προέβη στη σχετική δήλωση μετά τη συνάντηση τον πρόεδρο της ινδικής Ρεσέρβ Μπάνκ,  Γκοβινταραγιάν Παντμαρνάμπχα.

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο για την εξουδετέρωση των επιπτώσεων των κυρώσεων των δυτικών χωρών, μετά την κρίση στην Ουκρανία. Η ομάδα εργασίας των δύο χωρών έχει ως αποστολή το συντονισμό των κεντρικών τραπεζών των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών  ισχυρίσθηκε πρόσφατα, ότι η Ρωσία θα μπορούσε σύντομα να υπογράψει ίδια συμφωνία και με την Κίνα.

Ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών που έχουν εμπορικές δοσοληψίες με τη Ρωσία  θα καθιερώσουν το ρούβλι στις συναλλαγές τους, αφού το ρωσικό νόμισμα έχει γίνει μέρος του παγκόσμιου εμπορίου, σύμφωνα με το ρωσικό Νόβοστι.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr