Όσλο: Μυστική συνάντηση της αντιπολίτευσης της Συρίας, για σχέδιο Εθνικής Συμφιλίωσης




Αύγουστος 25, 2014.

Η αραβική ‘Αλ Χαντάθ’ επικαλείται πληροφορίες από παράγοντες που κατοικούν εκτός της Συρίας, οι οποίοι είχαν συνάντηση με πρωτοβουλία του Χαμπίμπ Σαλέχ, στην νορβηγική πρωτεύουσα, προκειμένου να βρουν φόρμουλα (σχεδιασμό) ώστε να επέλθει στη Συρία τέλος στην σύγκρουση μέσα από μια συμφωνία ‘Εθνικής Συμφιλίωσης’, μεταξύ των μερών, που επί χρόνια εμπλέκονται στις εμφύλιες συγκρούσεις.


Η νέα εξέλιξη έγινε γνωστή- σύμφωνα με την αραβική εφημερίδα- από σχόλιο που έκανε ο Χαμπίμπ Σαλέχ στο λογαριασμό του, στο Facebook, όπου αναφέρεται σε μυστική συνάντηση για μια πρωτοβουλία προς τερματισμό της συριακής κρίσης, προκειμένου να σταματήσει η αιματοχυσία και να συζητηθούν  λύσεις για το όλο πρόβλημα. 

Ο  ίδιος δηλώνει ότι η συνάντηση έγινε στις 23 Αυγούστου στο Όσλο και σημείωσε ότι είναι η δεύτερη που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 25 ημέρες,  μετά τη συνάντηση στη Γενεύη.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα άτομα τα οποία συμμετείχαν, αλλά και αυτά τα  οποία προσκλήθηκαν, και αρνήθηκαν να συμμετάσχουν.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr