Αλβανικό Σχόλιο: « Ο Ντούλε χαμένος στην απόγνωση»

Αύγουστος 2, 2014.

Ο συντάκτης άρθρου στην αλβανική εφημερίδα ‘Σέκουλι’, Arben Isaku, καταφέρετε κατά του προέδρου του Κόμματος της Ένωσης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε, για τη στάση που κράτησε κατά τη συζήτηση για τη νέα εδαφική διαίρεση στη χώρα στην οποία συμπεριλαμβάνονται συγχωνεύσεις δήμων και οικισμών.


Ο κάθε πολίτης, γράφει ο συντάκτης, έχει το δικαίωμα να κρίνει, να αναλύει ή να συζητά για τη στήριξη ή απόρριψη  του νέου εδαφικού χάρτη. Ωστόσο, υπήρξαν φωνές που με λαϊκίστικη προσπάθεια προσπάθησαν να αντιπολιτευθούν σε αυτήν τη μεταρρύθμιση.
Και αυτοί, είναι από κύκλους που εξυπηρετούν  αντι-αλβανικά συμφέροντα και θεωρούν τους δήμους ως ‘μπαϊράκια’ τους.

Γράφει: 

«Ο Ντούλε επιδιώκει να δημιουργήσει μια «Ελληνική Χιμάρα». Η  Δρόπολη  που είναι γνωστή για την ελληνική πλειοψηφία της,  έγινε σεβαστή, καθώς η κυβέρνηση νομοθέτησε για αυτήν ξεχωριστά, αλλά η Χιμάρα δεν είναι ελληνική, ούτε υπάρχει βούληση να γίνει.

Όπου υπήρχαν κοινότητες όπου ζουν μειονότητες , πληθυσμιακά 100%, η κυβέρνηση έδωσε πρόσβαση σε αυτούς στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως έγινε σε ορισμένες περιοχές της ελληνικής μειονότητας στη νότιο Αλβανία».

Και πιο κάτω:

Ο «καθηγητής» και προπαγανδιστής της αντι-μεταρρύθμισης, στην προσπάθεια αυτή ήταν και παραμένει ο επικεφαλής του PBDNJ- ΚΕΑΔ, ο Βαγγέλης Ντούλε, με υπόγειους σκοπούς, αλλά ορατούς, αφού προσπάθησε να επισημοποιήσει τη Χιμάρα της Αλβανίας ως «ελληνικό δήμο».

Αυτό, όμως, δεν  υπήρχε περίπτωση να γίνει, κάτι το οποία ξεκαθάρισε και ο πρωθυπουργός Έντι Ράμ, ότι η περιοχή διέπεται από τον αλβανικό νόμο και όχι σύμφωνα με τις ορέξεις ενός δικαίου, εκτός του αλβανικού κράτους, που επιδιώκει να οργανώσει και να διαχειρισθεί τα εδάφη και τον πληθυσμό της.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr