Κούρδοι και Αμερικανοί κατά των Ισλαμιστών




Αύγουστος 16, 2014.

Οι κουρδικές δυνάμεις Πεσμέργκα, έχουν εξαπολύσει επίθεση κατά των μαχητών του «Ισλαμικού Κράτους», στο φράγμα της Μοσούλης, υποστηριζόμενες από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη.


Πρώτες αναφορές αναφέρουν για 16 νεκρούς Ισλαμιστές.

Ο Κούρδος υποστράτηγος των Πεσμέργκα, Αμπντούλ Ραχμάν Κορίνι, δήλωσε σε δυτικό πρακτορείο ότι οι δυνάμεις του «έχουν ανακτήσει τον έλεγχο του ανατολικού τμήματος του φράγματος της Μοσούλης, με την υποστήριξη των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών».

Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις Πεσμέργκα είχαν χάσει τον έλεγχο του Φράγματος της Μοσούλης στις 7 Αυγούστου, έπειτα από μια ξαφνική επίθεση του «Ισλαμικού Κράτους» και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν και το χωριό στην περιοχή αλλά τις παρακείμενες πετρελαιοπηγές.

Εν τω μεταξύ, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Michael Fallon, δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις εξορμήσεις αναγνώρισης από αέρος, πάνω από το βόρειο Ιράκ, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τυχόν νέες ξαφνικές επιθέσεις του «Ισλαμικού Κράτους» κατά των μειονοτήτων.

Ο Fallon προέβη σε σχετικά σχόλια, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη βρετανική στρατιωτική βάση Ακρωτήρι, στην Κύπρο, από όπου, τα βρετανικά αεροσκάφη εξορμούν για ανθρωπιστική βοήθεια στις διωκόμενες μειονότητες,  από τους εξτρεμιστές  του «Ισλαμικού Κράτους».

Σύμφωνα με το αραβικό Skynews,  τα βρετανικά αεροσκάφη έχουν ρίξει στους  πρόσφυγες Γαζήδες, στο βουνό Σινιάρ του βόρειου Ιράκ,   περίπου εκατό τόνους  τρόφιμα, σκηνές και φιάλες νερού.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr