Οι Αλβανοί Σκοπίων αποκλεισμένοι από τις ειδικές μονάδες του Στρατού




Αύγουστος 20, 2014.

Σκόπια.

Οι Αλβανοί των Σκοπίων φέρνουν στη δημοσιότητα ένα γεγονός, με την ευκαιρία της εορτής του στρατού στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων.


Σε δημοσίευμα της αλβανικής ιστοσελίδας της τηλεόρασης, Alsat-M, αναφέρεται ότι μέχρι σήμερα, οι Αλβανοί που αποτελούν πάνω από το 35% του ενεργού πληθυσμού στο κράτος των Σκοπίων, εξαιρούνται από τις ειδικές δυνάμεις ‘Βόλτσι’ «Λύκοι».

Το παράπονο εκφράστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Άρμπεν Λαμπενίστα, αλβανικής καταγωγής, που δήλωσε ότι η συμμετοχή των Αλβανών στις ειδικές δυνάμεις είναι μηδενική.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα προσπαθήσει να βελτιώσει την κατάσταση αυτή.
Οι μονάδες «Βόλτσι», είναι καταδρομείς και εκτελούν ειδικές αποστολές. Ο Λαμπενίστα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του στο υπουργείο θα διερευνήσει τρόπους για τη συμμετοχή Αλβανών σε αυτές τις μονάδες.

Σε άλλες μονάδες, κυρίως καταστολής, υπάρχουν Αλβανοί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, μόνο στους ‘Βόλτσι’ δεν έχουν γίνει ακόμη αποδεκτοί, σημειώνει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr