Έσφαξαν δημόσια Αμερικανό δημοσιογράφο οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους»




Αύγουστος 20, 2014.

Την Τρίτη κυκλοφόρησε ένα βίντεο από το «Ισλαμικό Κράτος» που δείχνει τον δημοσιογράφο James Wright Foley να σφάζεται από τους τζιχαντιστές, ενώ φέρεται να εξαφανίσθηκε πριν από δύο χρόνια στη Συρία.


Το βίντεο που έχει ως τίτλο «μήνυμα από το ‘Ισλαμικό Χαλιφάτο’ και έχει διάρκεια 4:40 λεπτά,  απευθύνεται, κυρίως στην οικογένειά του, όπως σημειώνει η αραβική ‘ αλ Χαντάθ’.

Ο κρατούμενος φέρεται να διαβάζει ένα μήνυμα προς τους γονείς του, ντυμένος με ένα ριχτό πορτοκαλί ένδυμα, όπως φορούν οι Αμερικανοί τους κρατούμενους στο Γκουντάναμο.

Ο Foley διαβάζει το μήνυμα αναφέροντας τους γονείς του, τον αμερικανικό λαό και την αναφορά ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πήγε για μια περιπέτεια στο Ιράκ, χωρίς να νοιάζεται για την τύχη των στρατιωτών και προτρέπει τους Αμερικανούς να μποϊκοτάρουν την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, που στέλνει τους στρατιώτες στο θάνατο.

Ο Foley αποκεφαλίσθηκε μετά τον ανακοίνωση.




Το βίντεο δείχνει έναν άλλο στρατιώτη που είναι ακόμη ζωντανός στα χέρια του ‘ισλαμικού κράτους’, τον Stephen Joel Sotloff που στέλνει μήνυμα ότι η τύχη του εξαρτάται από τις αποφάσεις του Ομπάμα.

Εκτός από τους Αμερικανούς αιχμαλώτους εμφανίζεται ένα μασκοφόρος μαχητής του ισλαμικού κράτους που μιλά άπταιστα αγγλικά χωρίς προφορά αραβική.



( Σημείωση Βαλκανικού Περισκόπιου: Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube αλλά μερικές ώρες αργότερα καταργήθηκε από το κανάλι με την αναφορά: «Αυτό το βίντεο έχει καταργηθεί εξαιτίας παραβίασης της πολιτικής του YouTube σχετικά με τη βία» Σχετική αναφορά κάνει και το ABC News).
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr