Νέο αλαλούμ στην ΕΕ: Εξετάζει μέτρα κατά της πώλησης πετρελαίου από τους... Τζιχαντιστές!




Αύγουστος 14, 2014.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το τι πρέπει να πράξει ώστε να εμποδίσει τους εξτρεμιστές του «Ισλαμικού Χαλιφάτου» να πωλούν πετρέλαιο από τις πετρελαιοπηγές της Συρίας, όπως ανέφερε το πρακτορείο Ρόιτερ, επικαλούμενο Ευρωπαίο διπλωμάτη.


Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιθανόν ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί κατά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που συγκλήθηκε για την Παρασκευή για να συζητήσουν το ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης και την κρίση στην ασφάλεια του Ιράκ, έπειτα από τις πολεμικές επιτυχίες των τζιχαντιστών.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι μία κύρια πηγή εισροής σοβαρών εσόδων στο «Ισλαμικό Χαλιφάτο» είναι οι πωλήσεις του πετρελαίου από τις  πετρελαιοπηγές που κατέλαβε στη Συρία.

Σημειώνεται ότι η ΕΕ είχε, μέχρι πρότινος,  τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Συρία, προκειμένου να αυξήσει τις πιέσεις προς την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ και να τον αναγκάσει να σταματήσει την καταστολή ενάντια των αντιπάλων του στον εμφύλιο πόλεμο.

Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2013, η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλοίωσε την απόφασή της ή την έκανε ηπιότερη, επιτρέποντας  την αντιπολίτευση που κατέλαβε τις πετρελαιοπηγές, να πωλούν το πετρέλαιο  με το σκεπτικό αύξησης της ροής εσόδων προς την αντιπολίτευση.

Όταν η λεγόμενη ‘αντιπολίτευση’ κατέρρευσε και αναδύθηκε το ισλαμικό στοιχείο του «Ισλαμικού Χαλιφάτου» και άρχισε να αποκτά οικονομική δύναμη από τις πωλήσεις του πετρελαίου, με αποτέλεσμα να έχει την ευχέρεια εύρεσης όπλων και πυρομαχικών, άρχισε ο προβληματισμός των Ευρωπαίων.

Ιδιαίτερα τώρα που θεωρείται ότι έχει «ιδρύσει» το ‘Χαλιφάτο’.

«Τώρα οι ‘εμπειρογνώμονες’ της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναζητούν μεθόδους που θα μπορούσαν να ανακόψουν την πώληση του πετρελαίου από τους εξτρεμιστές του «Ισλαμικού Χαλιφάτου», ενώ γνωρίζουν ποιος το αγοράζει και ποιος το εκμεταλλεύεται, σημειώνει η ανώνυμη πηγή.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr