Βρετανοί ειδικοί ανακάλυψαν την ταυτότητα του εκτελεστή του Foley




Αύγουστος 22, 2014.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες κατάφεραν να προσδιορίσουν την ταυτότητα του εκτελεστή του Αμερικανού δημοσιογράφου James Foley, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «The Sun».


Οι ειδικές υπηρεσίες ήταν σε θέση να προσδιορίσουν την ταυτότητα του άνδρα που κρύβονταν πίσω από το ψευδώνυμο «Beatle John», ο οποίος μιλούσε με προφορά  μιας συνοικίας του Λονδίνου, που ονομάζεται διάλεκτος Cockney, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα αναφερόμενη στο ζήτημα σημειώνει από την περιοχή του Tower Bridge είχαν προσηλυτισθεί στο Ισλάμ αρκετοί νεαροί που έφυγαν μετά για τη Συρία.

Οι συντάκτες του σημειώματος αναφέρουν ότι περίπου 500 Βρετανοί έχουν ενταχθεί στις τάξεις των ισλαμιστών τρομοκρατών στη Συρία, το Ιράκ και το Λίβανο και όλοι είναι πρώην κάτοικοι Λονδίνου, σύμφωνα με σχετική αναφορά από το Itar Tass.

Ο ανταποκριτής του BBC, ωστόσο, επιβεβαιώνει ότι η ομάδα «Ισλαμικό Κράτος» χρησιμοποιεί τρεις Βρετανούς τζιχανιστές για την επικοινωνία και προστασία των ξένων ομήρων. Σύμφωνα με το BBC, φέρονται ως αιχμάλωτοι των Ισλαμιστών πάνω από 20 αλλοδαποί.

Ένας βρετανός γιατρός από το ανατολικό Λονδίνο, που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για απαγωγή δυτικών δημοσιογράφων στη Συρία, μπορεί να είναι το κλειδί για την αναγνώριση του τζιχαντιστή που αποκεφάλισε τον Foley, σημειώνει και η Daily Telegraph, επικαλούμενη πηγές πληροφοριών.

Ο Τζαχούλ Ισλάμ συνελήφθη και κατηγορήθηκε για απαγωγή του  Βρετανού δημοσιογράφου  John Cantly  το 2012, αλλά αφέθηκε ελεύθερος αφού η υπόθεση είχε διακοπεί, χωρίς να καταθέσει ο  Cantly.

Ο Ισλάμ είχε διατηρήσει την αθωότητά του, διατεινόμενος ότι πήγε στη Συρία να ασκήσει ιατρικές ικανότητες, ιατρική βοήθεια στα θύματα του εμφυλίου πολέμου.

Ο αδελφός του, ο 21χρονος Ρασούλ, ταξίδευσε, επίσης, στη Συρία και πιστεύεται ότι έχει ενταχθεί στις τάξεις του ‘Ισλαμικού Κράτους’.

Υπάρχουν αναφορές ότι ο ίδιος είναι στη λίστα των υπόπτων βρετανών τζιχαντιστών, καθώς οι βρετανικές αρχές βρίσκουν σχέσεις με το βίντεο της δολοφονίας του James Foley.

Ο Βρετανός δήμιος ονομάζεται «John» και περιγράφεται ως ο ηγέτης των κυττάρων των βρετανών τζιχαντιστών που είναι γνωστοί ως «The Beatles».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr