Σε Πολωνία και χώρες Βαλτικής- 600 αμερικανοί πεζοναύτες




Σεπτέμβριος 27, 2014.

Αυτό το Σαββατοκύριακο στην Πολωνία και σε χώρες της Βαλτικής Θάλασσας θα έρθουν περίπου  600 Αμερικανοί στρατιώτες για μια τρίμηνη εκπαίδευση στο περιβάλλον της περιοχής, όπως σημειώνει το ουκρανικό UNN επικαλούμενο το «πολωνικό ράδιο»- Πολιάσκο Ράντιο.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σχετική απόφαση της Ουάσιγκτον είχε ανακοινωθεί από τον Αύγουστο, προκειμένου να αντικατασταθούν Ιταλοί αλεξιπτωτιστές που βρίσκονται στην περιοχή.

Πρώτα θα αποβιβασθούν στην περιοχή Drawsko Pomorskie της Πολωνίας και στη συνέχεια θα κινηθούν προς τις χώρες της Βαλτικής.

Στις ασκήσεις θα χρησιμοποιηθεί βαρύς στρατιωτικός εξοπλισμός, όπως άρματα μάχης «Abrams M1», οχήματα μάχης πεζικού, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαρσοβία ανέφερε ότι η αμερικανική παρουσία θα είναι συνεχής στην Πολωνία και ότι το ΝΑΤΟ έχει δεσμευθεί στους συμμάχους του να βρίσκεται στην περιοχή, ως αποτέλεσμα της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr