Αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια: Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του Baily




Σεπτέμβριος 23, 2014.

Ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Paul Wohlers, σε δηλώσεις σήμερα, τόνισε ότι η αναφορά του διαδόχου του, Jess Baily, έγινε από λάθος και παρερμηνεύθηκε.


Η αντίδραση του, έρχεται μετά  την κλήση στο Υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων του αναπληρωτή πρέσβη των ΗΠΑ, για να διευκρινίσει τη δήλωση του νεοδιορισθέντα πρέσβη στην FYROM, Jess Baily, ο οποίος στην ομιλία του στην Αμερικανική Γερουσία, δήλωσε ότι στο πρώην γιουγκοσλαβικό κράτος των Σκοπίων ζούνε  κυρίως Σλάβοι και Αλβανοί.

«Η δήλωση μεταδόθηκε εσφαλμένα και διέρρευσε εκτός πλαισίου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αλλάξουν την πολιτική τους προς την FYROM, θα σεβασθούν την ταυτότητα του «μακεδονικού» πληθυσμού», είπε ο Wohlers, αλλά δεν σχολίασε τη βιασύνη την οποία έδειξε στο θέμα το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων.

Ο Jess Baily- σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων- στην ομιλία του στις 17 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ότι η σύνθεση του πληθυσμού της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας των Σκοπίων- FYROM, «αποτελείται, κυρίως, από Σλάβους που έχουν πλειοψηφία και από Αλβανούς που είναι η μεγαλύτερη  μειονότητα».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr