Σκόπια: «Σοβαρές ανεπιθύμητες αντιδράσεις προκαλεί ο νέος Αμερικανός πρέσβης»
Σεπτέμβριος 21, 2014.

Σκόπια.

Με τον ερχομό του στη χώρα,  ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, θα έχει πολλά πράγματα να εξηγήσει με τη δήλωσή του, ότι εδώ ζούνε Σλάβοι. Πολλά σχόλια  παρουσιάσθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα προκαλώντας  αρνητικές αντιδράσεις για τον χαρακτηρισμό των πολιτών των Σκοπίων ως Σλάβους, ιδιαίτερες ήταν οι αντιδράσεις από τη σλαβική διασπορά.


Κατά την ακρόασή του στη Γερουσία,  ο νέος πρέσβης στα Σκόπια, Jess Lippincott Baily, δήλωσε ότι στο νοτιοσλαβικό κράτος υπάρχει η πλειοψηφία των Σλάβων και μειονότητες με κύρια την αλβανική. 

Η δήλωση αυτή προκάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι που θα καλέσει αύριο τον αναπληρωτή πρέσβη των ΗΠΑ για να του διευκρινίσει τους λόγους της ‘ονοματοδοσίας’ αυτής.

«Θέλω να ρωτήσω τον κ. Baily αν ζει σε αυτόν τον αιώνα», αντέδρασαν οι ομοεθνείς μας  από τον Καναδά, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

«Η πλειοψηφία του πληθυσμού της Ρωσίας είναι Σλάβοι και όχι Ρώσοι; Μήπως ο πληθυσμός της Ιταλίας είναι Λατίνοι και δεν είναι Ιταλοί; Μήπως ο πληθυσμός της Αλβανίας είναι Ιλλυριοί και όχι Αλβανοί; Εάν γίνει ένας αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ της Ρωσίας και των Σκοπίων, ο κ. Baily πως θα το πει, παίζουν Σλάβοι κατά Σλάβων;» διερωτώνται τα μέλη της σλαβικής διασποράς του Καναδά, σημειώνει το MKD.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr