Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Η Χεζμπολάχ εκπαιδεύει Χριστιανούς κατά του Ισλαμικού Κράτους
Σεπτέμβριος 3, 2014.

Η σιιτική ένοπλη ομάδα αντίστασης του Λιβάνου, γνωστή ως ‘Χεζμπολάχ’ [Κόμμα του Αλλάχ] έχει αρχίσει να εκπαιδεύει τη χριστιανική νεολαία της χώρας, για μια πιθανή σύγκρουση με τις δυνάμεις των Τζιχαντιστών, την τρομοκρατική οργάνωση ‘Ισλαμικό Κράτος».


Σύμφωνα με δημοσίευμα  της αιγυπτιακής ‘αλ Μόνιτορ’, πηγές της Χεζμπολάχ  προβλέπουν, ότι ο Λίβανος θα είναι πιθανότατα το επόμενο πεδίο μάχης του πολέμου του Ισλαμικού Κράτους, που χαρακτηρίζεται ως  μία από τις πιο βίαιες τρομοκρατικές οργανώσεις στην ιστορία του πολιτισμού.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, η κοιλάδα Μπεκάα στον ανατολικό Λίβανο, θα αποτελέσει ένα σημαντικό πεδίο μάχης στον αναμενόμενο πόλεμο.

Πηγές της Χεζμπολάχ είπαν στο ‘αλ Μόνιτορ’ ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Χεζμπολάχ άνοιξε στρατόπεδα εκπαίδευσης στο χώρο έξω από την πόλη της Μπάαλμπεκ, στην κοιλάδα Μπεκάα, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, για να εκπαιδεύσει νέους από διαφορετικά θρησκευτικά δόγματα προετοιμάζοντας έτσι την αντιμετώπιση των ριζοσπαστικών ομάδων.Η πλειονότητα των εκπαιδευομένων στα στρατόπεδα αυτά είναι σιίτες, ωστόσο οι πρόσφατες πράξεις των τζιχαντιστών εναντίον των Χριστιανών της Συρίας και του Ιράκ, έχουν ωθήσει δεκάδες χριστιανούς να ενωθούν μαζί τους και να αρχίσουν να εκπαιδεύονται.

Μέχρι σήμερα, από την χριστιανική νεολαία που εκπαιδεύονταν, συγκροτήθηκαν «ομάδες προστασίας» σε πόλεις της Συρίας,  για να αντισταθούν σε επικείμενες επιθέσεις.

Το ίδιο θα γίνει και το Λίβανο.

Ένας χριστιανός νέος άνδρας, εξήγησε ότι ενώθηκε με την τοπική επιτροπή προστασίας γιατί «αυτά που συνέβησαν στη Μοσούλη, ήταν ένα μήνυμα για όλους τους Χριστιανούς στη Μέση Ανατολή, να μην περιμένουν έξωθεν βοήθεια, αλλά να βασίζονται στον εαυτό τους για να ζήσουν», γράφει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr