Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί την Ουκρανία για εγκλήματα πολέμου




Σεπτέμβριος 7, 2014.

Εμπειρογνώμονες της Διεθνούς Οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, γνωστής ως Διεθνής Αμνηστία- Amnesty International-  κατηγόρησε  την Ουκρανία για εγκλήματα πολέμου στην Νότιο-Ανατολική Ουκρανία σε όλες τις πτυχές της στρατιωτικής σύγκρουσης στην περιοχή.


Αυτό αναφέρεται σε ειδική έκθεση, που συνέταξαν οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι «Звезда»- ‘Αστήρ’ [Star], όπως σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Ρέγκνουμ.

Συγκεκριμένα το έγγραφο επισημαίνει ότι τα μέρη έχουν δείξει «περιφρόνηση για τις ζωές των αμάχων και κατά σαφή παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων».

Οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό, εν μέσω της σύγκρουσης, με συνεντεύξεις με πολίτες, οι οποίοι κατά πλειονότητα είπαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδιζαν τα σπίτια τους, χωρίς διάκριση.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι επιθέσεις πραγματοποιούνταν αδιακρίτως και μπορούν να εξομοιωθούν με εγκλήματα πολέμου», σημειώνει η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.
Οι εμπειρογνώμονες  επεσήμαναν, επίσης, την παραβίαση και από τα τάγματα των εθελοντών που πολέμησαν στο πλευρό των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων, καθώς και από τις παραστρατιωτικές ομάδες.

Έχουν καταγράψει γεγονότα, τα οποία θα αξιολογήσουν για να περατώσουν, ενδελεχώς, την έρευνα, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr