Η Ρωσία θα απαντήσει με σοβαρά αντίμετρα σε νέες κυρώσεις





Σεπτέμβριος 8, 2014.

Σε συνέντευξη του στην καθημερινή οικονομική εφημερίδα ‘Βεντομόστι’, πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι σε περίπτωση εφαρμογής νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η Μόσχα θα αναγκασθεί να αποκριθεί ασύμμετρα, για παράδειγμα, τον περιορισμό της πτήσης των ξένων εταιριών σε ρωσικό έδαφος.


Πρόσθεσε ότι με την εφαρμογή αυτού του μέτρου ενδέχεται να κηρύξουν πτώχευση πολλές αεροπορικές εταιρείες.

«Οι δυτικές χώρες θα πρέπει να αναρωτηθούν αν θα υπάρξουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσία και σε περίπτωση επιβολής κυρώσεων, η απόκρισή  μας θα είναι ασύμμετρη. Όπως για παράδειγμα στον τομέα των μεταφορών. Θέλουμε να έχουμε φιλικές σχέσεις με όλους τους ευρωπαίους εταίρους μας, έτσι ώστε ο ουρανός πάνω από τη Ρωσία να είναι ανοικτός για όλες τις πτήσεις, αλλά εάν επιβληθούν νέες κυρώσεις θα απαντήσουμε», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μέχρι τώρα κυρώσεις δεν πρόσφεραν την ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά μάλλον απειλούν το παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας και αποτελούν δίκοπο μαχαίρι χωρίς να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr