Η Ρωσία αρνήθηκε στη Ρουμανία πτήσεις στην Κίνα μέσω εναέριου χώρου της




Σεπτέμβριος 25, 2014.

Το αίτημα της Ρουμανίας προς τις ρωσικές αεροναυτικές αρχές, να επιτρέψουν τα ρουμανικά πολιτικά αεροσκάφη  να περνούν μέσα από το ρωσικό εναέριο χώρο, στην πορεία τους  προς την Κίνα, απορρίφθηκε.


Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή από την αεροπορική εταιρεία της Ρουμανίας Tarom, ανακοινώνοντας ότι η Μόσχα δεν έδωσε την συγκατάθεσή της, για τη διέλευση αεροπλάνου της,  από τον εναέριο χώρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κατά την πτήση Βουκουρέστι – Πεκίνο.

Σύμφωνα  με τον υπουργό Μεταφορών, Ioan Rus « για τη συμφωνία που υπογράψαμε με τους Κινέζους στην πτήση Βουκουρέστι-Πεκίνο, είναι απαραίτητη η θετική απάντηση από τις ρωσικές αρχές, για την άδεια διέλευσης από τον εναέριο χώρο τους. Εάν μας την παραχωρήσουν,  θα έχουμε πτήσεις χρονικά πολύ σύντομες. Η νότια διαδρομή, παρακάμπτοντας τη Ρωσία, αξιολογήθηκε ως οικονομικά ασύμφορη για την εταιρεία».

Πρόκειται για μια νέα συμφωνία αεροπορικής σύνδεσης Βουκουρεστίου- Πεκίνου, που ενδέχεται να ακυρωθεί με τα νέα μέτρα της Ρωσίας κατά των κυρώσεων.

 Σημειώνεται ότι παρόμοια διαδρομή διακόπηκε το 2003 για οικονομικούς λόγους, σύμφωνα με το ρουμανικό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr