Αποδοκίμασαν οι Πατριάρχες Ανατολής τις επιθέσεις κατά Χριστιανών




Σεπτέμβριος 9, 2014.

Βηρυτός.

«Οι μουσουλμανικές θρησκευτικές αρχές πρέπει να εκδώσουν θρησκευτικά διατάγματα που να απαγορεύουν τις επιθέσεις εναντίον των Χριστιανών και άλλων μειονοτήτων, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αυτό ζητήθηκε, τη Δευτέρα,  από τον συνασπισμό των Εκκλησιών της Ανατολής», σημειώνει δημοσίευμα του Λιβάνου.


Στη Συνάντηση των Χριστιανών της Ανατολής, επανέλαβαν τα αιτήματα με μια δήλωση που αποδοκίμασε τη βεβήλωση των θρησκευτικών συμβόλων, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων γκράφιτι με φιλο-τζιχαντιστικά συνθήματα υπέρ του ‘Ισλαμικού Κράτους’ σε τοίχους εκκλησιών στην πόλη Τρίπολη του Λιβάνου, προειδοποιώντας ότι τέτοιες ενέργειες ‘θα θέσουν σε κίνδυνο την εθνική συνύπαρξη και στην ανάφλεξη των σεκταριστικών μισών και διαμαχών».

«Ενώνουμε τις φωνές των Πατριαρχών της Ανατολής, τονίζοντας τη σημασία της έκδοσης από τους μουσουλμάνους ηγέτες σαφών και αυστηρών  τελεσιγράφων  που να απαγορεύουν τις βεβηλώσεις και να ποινικοποιούν τις επιθέσεις κατά των χριστιανών και των άλλων μειονοτήτων», ανέφερε η δήλωση που εκδόθηκε στο τέλος της συνάντησης στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Χαλδαίων στην Μπαάμπντα του Λιβάνου.

Στη συνάντηση αναφέρθηκαν, επίσης, στην απαγωγή και εξαφάνιση των δύο επισκόπων του Παύλου Γιαζίγκι και του Γιοχάνα Ιμπραχίμ, πριν από περίπου δύο χρόνια, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη τους.

Η ομάδα θρήνησε, αυτό που περιγράφηκε ως «μια κατάσταση αδιαφορίας», όσον αφορά τα εγκλήματα στη Συρία και το Ιράκ, καλώντας τους περιφερειακούς και διεθνείς φορείς να αναλάβουν δράση για έλεγχο της βίας και να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των δύο επισκόπων.

Οι πατριάρχες κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να επέμβει στρατιωτικά στο Ιράκ και τη Συρία για τον περιορισμό των μαχητών και την προστασία των Χριστιανών, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους αντιμέτωποι με την αχαλίνωτη βία του ‘Ισλαμικού Κράτους’, σημειώνει το δημοσίευμα του ‘Σταρ’ του  Λιβάνου.

 --
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr