Η Αίγυπτος καταδίκασε την ομιλία του Τούρκου προέδρου στον ΟΗΕ




Σεπτέμβριος 25, 2014.

Κάιρο.

Η Αίγυπτος καταδίκασε σήμερα την ομιλία του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στην οποία επέκρινε την αδράνεια του ΟΗΕ, για το πραξικόπημα στην Αίγυπτο, με το οποίο καθαιρέθηκε ο πρώτος ισλαμιστής εκλεγμένος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι.


«Στην ομιλία του Ερντογάν περιλαμβάνονται ψεύδη και μυθεύματα και δεν λαμβάνεται υπόψη η βούληση του μεγάλου αιγυπτιακού λαού, όπως αντικατοπτρίζεται στις 30 Ιουνίου, όπου με μαζικές διαδηλώσεις οδήγησαν στην ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, από τον στρατό στις 3 Ιουλίου του περασμένου έτους», ανέφερε το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωσή του την Πέμπτη.

Ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του το πρωί της Πέμπτης, επέκρινε την απραξία του ΟΗΕ, περιγράφοντας την αλλαγή στην πολιτική στην Αίγυπτο ως πραξικόπημα.

«Αν πρόκειται να υπερασπισθεί τους ανθρώπους που ανεβαίνουν στην εξουσία μέσω πραξικοπημάτων, τότε ζητώ απάντηση γιατί να υπάρχουν τα Ηνωμένα Έθνη», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το περασμένο Νοέμβριο η Αίγυπτος υποβάθμισε τις διπλωματικές σχέσεις της με την Τουρκία, στο επίπεδο των επιτετραμμένων και ανακάλεσε τον πρέσβης της από την Άγκυρα. Η Τουρκία απάντησε με παρόμοια μέτρα, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμa 

(CNN TÜRK) .


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr