Νεότουρκοι έρχονται στην Ελλάδα να διαμαρτυρηθούν για ‘ψέματα γενοκτονίας’






Σεπτέμβριος 18, 2014.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής ‘Ταλάτ Πασά’, μια οργάνωση που καταπολεμά τους ισχυρισμούς για τις γενοκτονίες, ο απόστρατος αντιπτέραρχος, İsmail Hakkı Pekin, είπε ότι θα πάει στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο που ποινικοποίησε την άρνηση της λεγόμενης Γενοκτονίας των Αρμενίων, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Ο Πεκίν σε συνέντευξή του στην γκαζέτα Αϊντινλίκ, είπε ότι θα σχηματισθεί μια αντιπροσωπεία από την Επιτροπή ‘Ταλάτ Πασά’ και θα μεταβούν στην ελληνική πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν με τη σχετική απόφαση της Βουλής των Ελλήνων.

Ο Πεκίν ρωτήθηκε εάν έχουν προβεί στις σχετικές προετοιμασίες. «Εμείς», είπε, «ως μέλη της Επιτροπής Ταλάτ Πασά, θα πάμε στην Ελλάδα για τους πούμε ότι η Γενοκτονία των Αρμενίων είναι ένα ιμπεριαλιστικό ψέμα».

Ο ίδιος χαρακτήρισε την απόφαση  της Βουλής των Ελλήνων ‘οπορτουνιστική’ και είπε ότι «η αρμενική διασπορά και χώρες όπως η Ελλάδα ενθαρρύνθηκαν από τον πρόεδρο Ερντογάν. Η αρμενική Διασπορά έχει αναλάβει δράση μετά που ο Ερντογάν ζήτησε συγνώμη από τους Αρμενίους και δημοσιοποίησε ένα μήνυμα συλλυπητηρίων στις 24 Απριλίου.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος και μέλος της Επιτροπής Ταλάτ Πασά, απόστρατος υποστράτηγος Naci Beştepe, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι το Κόμμα των Εργατών με τον πρόεδρό τους, τον Dogu Perinçek, θα πάνε, επίσης, στην Αθήνα σε περίπτωση της παύσης της απαγόρευσης του στο εξωτερικό.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr