Οι Γερμανοί άρχισαν την εκπαίδευση στους Κούρδους του Ιράκ




Σεπτέμβριος 14, 2014.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ανάπτυξη 40 στρατιωτικών συμβούλων στην Περιφέρεια του Κουρδιστάν, με σκοπό να εκπαιδεύσουν τις δυνάμεις Πεσμέργκα, στις οποίες, πρόσφατα, απεστάλησαν σύγχρονα όπλα.


Σε δήλωσή του το γερμανικό υπουργείο Άμυνας, επιβεβαίωσε ότι αποστέλλονται 40 στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και σύμβουλοι στην περιοχή του Κουρδιστάν για να εκπαιδεύσουν τις δυνάμεις Πεσμέργκα που βρίσκονται σε συνεχείς συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η δήλωση αναφέρει ότι οι στρατιωτικοί σύμβουλοι έχουν μεγάλη εμπειρία στην κατάρτιση και στην άσκηση των στρατευμάτων. 

Συγχρόνως, ανακοινώθηκε ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη στείλει ένα ευρύ φάσμα στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κουρδιστάν, όπως κράνη, κιάλια νύχτας  και τηλεσκόπια.

Στον εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται, επίσης,  8.000 ελαφρύ όπλα τύπου G36 και G3, αντιαρματικά συστήματα, πέντε βαριά τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού Dingoαπό το συνολικό εξοπλισμό αξίας € 70 εκατομμυρίων, ως μέρος μιας διεθνούς προσπάθειας για την υποστήριξη των Κούρδων στη μάχη κατά του Ισλαμικού κράτους στο Ιράκ.

Επιπλέον,  σύμφωνα με το δημοσίευμα του Αρμπίλ, η Γερμανία θα χορηγήσει και €50 εκατομμύρια στην περιοχή του Κουρδιστάν τον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας.


Έφθασαν και τα όπλα από τη Γαλλία

Αρμπίλ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, έφθασαν, σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου,  στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της κουρδικής περιφέρειας του Ιράκ τα όπλα τα οποία είχε υποσχεθεί η Γαλλία, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Το γαλλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι «τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι κουρδικές δυνάμεις άρχισαν εκπαίδευση από Γάλλους εμπειρογνώμονες σχετικά με τη χρήση των όπλων που υποσχέθηκε η γαλλική κυβέρνηση», όπως δήλωσε εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr