Η Ουκρανία απειλεί ότι θα επανέλθει στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων




Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Βαλέρι Γκελετέι, δήλωσε ότι τα πυρηνικά όπλα απαιτούνται για την προστασία της χώρας από τη Ρωσία, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα

Σεπτέμβριος 14, 2014.

Η Ουκρανία είναι έτοιμη να επιστρέψει στο ζήτημα της αποκατάστασης της πυρηνικής δυνατότητας, εάν δεν λάβει την υποστήριξη από τη Δύση κατά τη σημερινή ένοπλη σύγκρουση, είπε ο υπουργός Άμυνας Βαλέρι Γκελετέι.


«Εάν σήμερα δεν μπορούμε να προστατεύσουμε την Ουκρανία (την ανατολική Ουκρανία) και ο κόσμος δεν μας βοηθήσει, θα αναγκασθούμε να επιστρέψουμε στη δημιουργία αυτών των όπλων για να προστατευθούμε από τη Ρωσία», δήλωσε ο Γκελετέι σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, περιγράφοντας τα αποτελέσματα της συμμετοχής τους στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση, ο Γκελετέι, είπε ότι, αυτή τη στιγμή, το θέμα της αποκατάστασης της πυρηνικής κατάστασης στην ατζέντα της Ουκρανίας δεν είναι απαραίτητη.

 Ο Ουκρανός υπουργός σημείωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ, συμφώνησαν να παράσχουν όπλα στη χώρα.

«Μέχρι σήμερα,  γίνεται κανονικά η τροφοδότηση με όπλα», είπε αλλά δεν αποκάλυψε ποσότητες και είδους οπλισμού που παρέχεται στην Ουκρανία καθώς και τις χώρες οι οποίες την προμηθεύουν.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο είχε δηλώσει την άμεση προμήθεια όπλων από χώρες της Βορειο ατλαντικής Συμμαχίας, χωρίς να προσδιορίζει την ποσότητα, το είδος και τις χώρες.

Ο Γιούρι Λουτσένκο, όμως έγραψε στο Facebook ότι παραδίδονται όπλα στην Ουκρανία από χώρες που συμφώνησαν για την παροχή αυτή όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πολωνία και η Νορβηγία.

Στη συνέχεια, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα κράτη αυτά αρνήθηκαν το καθεστώς εφοδιασμού, σημειώνει το ρωσικό Ίντερφαξ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr