Ρώσοι Παρατηρητές: Οι Σκωτσέζοι υπέστησαν μεγάλη πίεση στην ψηφοφορία




Σεπτέμβριος 20, 2014.

«Σύμφωνα με όσα μας είπαν οι παρατηρητές μας, πριν από την ψηφοφορία  οι εκτιμήσεις ήταν ότι υπήρχαν περισσότεροι ψήφοι με ‘yes’, για την ανεξαρτησία της Σκωτίας», είπε ο Γκεόργκι Φεντόροφ, επικεφαλής της Ένωσης για την Προστασία των Εκλογικών Δικαιωμάτων για τον «Πολιτικό Έλεγχο».


Οι Ρώσοι παρατηρητές που επέβλεπαν το δημοψήφισμα στη Σκωτία, θεωρούν ότι το Westminster άσκησε σημαντική πίεση στους Σκωτσέζους.

«Σύμφωνα με όλα αυτά που μας είπαν οι παρατηρητές μας, κυριαρχούσε η τάση με περισσότερους ψήφους ‘υπέρ’ της ανεξαρτησίας, αλλά η  Σκωτία τέθηκε υπό πίεση» είπε ο Φεντόροφ.

Επίσης, ο Ιγκόρ Μοροζόφ, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, λέει ότι τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από την επιρροή του Westminster και αυτό ήταν έντονο κατά τις επισκέψεις που έκαναν στα εκλογικά κέντρα.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο λαός της Σκωτίας, καταψήφισε την απόσχιση από τη Μεγάλη Βρετανία. 

Με βάση τα αποτελέσματα σε 31-32 περιοχές, 55,4 τοις εκατό του πληθυσμού της Σκωτίας ψήφισε να παραμείνει στο πλαίσιο του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το 44,58 τοις εκατό του λαού, ψήφισε την ανεξαρτησία της Σκωτίας μετά από μια περίοδο 300 ετών συνύπαρξης με την Αγγλία, σύμφωνα με το δημοσίευμα των ‘ρωσικών νέων’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr