Σχεδόν τα δύο τρίτα των Αμερικανών υποστηρίζουν στρατιωτική δράση στο Ιράκ




Ο Ομπάμα δήλωσε για δυνατότητα αποστολής στρατευμάτων στο Ιράκ, χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου, σημειώνει το σημερινό ρωσικό δημοσίευμα.

 Σεπτέμβριος 10, 2014.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Αμερικανών πολιτών που ρωτήθηκαν από την εφημερίδα The Wall Street Journal και το τηλεοπτικό κανάλι NBCNews, υποστηρίζουν τη στρατιωτική επιχείρηση στο Ιράκ εναντίον των δυνάμεων του ισλαμικού κράτους.


 Ωστόσο, μόνο το 13% των ερωτηθέντων τη βλέπει ως προστασία των εθνικών συμφερόντων, όπως σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Ίντερφαξ.

Οι Αμερικανοί κατά ποσοστό 40% πιστεύουν ότι οποιαδήποτε στρατιωτική δράση στο Ιράκ θα πρέπει να περιορίζεται στις αεροπορικές επιδρομές. Το 34% υποστήριξε τη χρήση των χερσαίων δυνάμεων και την ενίσχυση των αεροπορικών επιδρομών.
Πριν από ένα χρόνο, οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν αντίθετοι με εισβολή στη Συρία.

 "Σχεδόν τα δύο τρίτα των Αμερικανών υποστηρίζουν τη στρατιωτική δράση στο Ιράκ", γράφει, σήμερα,  το ρωσικό Ίντερφαξ

Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότεροι Αμερικανοί θέλουν η χώρα τους να ενισχύσει το ρόλο της στη διεθνή πολιτική σκηνή. Νωρίτερα, αυτό το έτος, το ποσοστό ήταν χαμηλό. Επί του παρόντος η υποστήριξη για στρατιωτική επέμβαση είναι η ισχυρότερη που παρουσιάσθηκε κατά τη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα, παρά το ότι στο προεκλογικό του πρόγραμμα υποσχέθηκε να αποσύρει τα στρατεύματα από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Την Τετάρτη, Ο Ομπάμα θα εκφωνήσει ομιλία, στην οποία θα ανακοινώσει τα σχέδια του για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ.

Μια μέρα νωρίτερα, ο ίδιος κάλεσε το Κογκρέσο να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του, ώστε να αποδειχθεί η εθνική ενότητα στο θέμα αυτό. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι βουλευτές έτοιμοι να το κάνουν την παραμονή των βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα όμως με τον τηλεοπτικό δίκτυο CNN, που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο Ίντερφαξ, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη συνάντηση των ηγετών του Κογκρέσου, δήλωσε ότι έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει τη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού κράτους, χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου, ωστόσο ζήτησε τη συναίνεσή του για την ενότητα του έθνους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr