Η Τουρκία χαιρετίζει την απόφαση της Ισπανίας να στείλει Patriot




Σεπτέμβριος 25, 2014.

Άγκυρα.

 Η Τουρκία χαιρέτισε την απόφαση της Ισπανίας να στείλει  αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot στην Τουρκία, για αντικατάσταση των ολλανδικών μονάδων που αποσύρονται, σε συμφωνία με το ΝΑΤΟ.


Η ολλανδική αποστολή που έχει τοποθετήσει πυραύλους στη νότια τουρκική επαρχία των Αδάνων, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, θα λήξει τον Ιανουάριο, με τη συμπλήρωση δύο ετών παραμονής στην Τουρκία.

Για την αντικατάστασή της ολλανδικής αποστολής δέχθηκε να μεταβεί ισπανικό τμήμα αντιπυραυλικής άμυνας με πυραύλους Patriot.

« Καλωσορίζουμε την απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να συμπληρώσει το κενό από τους ολλανδικούς Patriot που θα φύγουν από την Τουρκία τον Ιανουάριο του 2015, με δική της μονάδα Patriot και με το προσωπικό των 130 στρατιωτικών. Η απόφαση της Ισπανίας αποτελεί ένα απτό παράδειγμα αλληλεγγύης στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ», σημειώνει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Για την αντιμετώπιση πιθανών επιθέσεων από τη Συρία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ολλανδία, έστειλαν από δύο συστοιχίες Patriot το 2012, μετά από αίτημα της Άγκυρας.
Οι αμερικανικές και γερμανικές συστοιχίες θα παραμείνουν στην Τουρκία, σύμφωνα με την Σαμπάχ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr