Πορεία ακτιβιστών στο Λονδίνο: «Κάτω τα χέρια από τη Μέση Ανατολή»






Οκτώβριος 6, 2014.

Ηνωμένο Βασίλειο.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο κατά της συμμετοχής της Βρετανίας στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους» στο Ιράκ και τη Συρία.


Εκατοντάδες ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν, το Σάββατο,  σε κεντρικούς δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας πραγματοποιώντας πορεία κρατώντας πανό και φωνάζοντας κατά του πολέμου στη Μέση Ανατολή.


Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα: «Κάτω τα χέρια από τη Μέση Ανατολή», « Όχι στο Ιράκ 3».

Η πορεία κατευθύνθηκε προς την Downing Street, στο γραφείο του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, όπου και η πορεία είχε  προγραμματισθεί να τελειώσει.

Στη πορεία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, παρά την καταρρακτώδη βροχή και πολλοί μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους στη διαδήλωση μέσω τον κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Ένας διαδηλωτής δήλωσε ότι «η ιστορία μας διδάσκει ότι όταν βομβαρδίζουμε ανθρώπους, εμφανίζονται μαχητές και γίνονται ισχυρότεροι. Όλα αυτά που πρόκειται να συμβούν εκεί, απλά, θα επιδεινώσουν την κατάσταση».

Η πορεία διοργανώθηκε από αντιπολεμικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της «Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο» και η διαμαρτυρία ήρθε ως απάντηση στην υποστήριξη της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου με αεροπορικές επιδρομές εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και την ανάπτυξη στην περιοχή έξι μαχητικών αεροσκαφών Tornado της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) που θα σταθμεύουν στη βρετανική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο.


Από εκεί οι Βρετανοί πιλότοι θα αρχίσουν αεροπορικές επιδρομές στο Ισλαμικό Κράτος ως μέρος της διεθνούς συμμαχίας, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

RT

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr