Αθήνα: Γουρουνοκεφαλή τοποθέτησαν σε Μουσουλμανικό Κέντρο
Οκτώβριος  17, 2014.

Άγνωστοι επιτέθηκαν,  έγραψαν συνθήματα και τοποθέτησαν μια γουρουνοκεφαλή στην είσοδο του ελληνο-αραβικού κέντρου Παιδείας και Πολιτισμού στην ελληνική πρωτεύουσα, Αθήνα, νωρίς την Παρασκευή, γράφει το δημοσίευμα της τουρκικής Σαμπάχ.


Οι επιτιθέμενοι ζωγράφισαν επίσης έναν σταυρό επάνω στην πύλη της εισόδου του κτηρίου, το οποίο  χρησιμεύει ως το μεγαλύτερο τζαμί της Αθήνας.

Η ελληνική αστυνομία ανακοίνωσε ότι κανείς από τους δράστες δεν συνελήφθη μέχρι στιγμής. Η επίθεση εντοπίστηκε από προσκυνητές της Παρασκευής.

Η μισαλλοδοξία που στοχεύει τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους έχει αυξηθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, η οποία είδε μια μετεωρική άνοδο του εμπνευσμένου από τους Ναζί, ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής που μπήκε στο Κοινοβούλιο το 2012, αλλά οι νομοθέτες, τους  έχουν φυλακίσει προκειμένου να δικαστούν για λειτουργία ως εγκληματικής οργάνωσης που χρησιμοποιεί τη βία για να εξαπλώσει τις πεποιθήσεις της.

Η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα,  η οποία είναι χωρίς τζαμί. 

Ένα τζαμί στην Αλεξανδρούπολη, γνωστή ως Δεδέαγατς, στη Δυτική Θράκη, όπου είναι η τουρκική μειονότητα  της Ανατολικής Ελλάδας , δέχθηκε επίσης επίθεση με μια γουρουνοκεφαλή τον Απρίλιο του 2014, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr