Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Σκόπια: Η «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία» κατά του διορισμού Αβραμόπουλου
Οκτώβριος 3, 2014.

Σκόπια.

Η «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία», της οποίας μέλος είναι το σλαβικό κόμμα της Ελλάδας «Ουράνιο Τόξο» διαμαρτυρήθηκε για το διορισμό του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως Επιτρόπου για τη Μετανάστευση και Εσωτερικών Υποθέσεων και δήλωσε ότι δεν θα τον υποστηρίξει, γράφει η σλαβική Ούτρινσκι.


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, François Alfonsi, απέστειλε επιστολή  στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, στον οποίο εξέφρασε τη λύπη του για το διορισμό του Έλληνα Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Στην επιστολή του αναφέρει ότι ο Αβραμόπουλος προέρχεται από ένα κράτος μέλος με τα χειρότερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των μεταναστών.

« Ως Επίτροπος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εποπτεύει, επίσης, την εφαρμογή της συμφωνίας Σένγκεν. Αυτός θα είναι επίσης υπεύθυνος για την προστασία των μειονοτήτων εντός της ΕΕ. Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε ότι στη χώρα του , την Ελλάδα,  υπάρχουν πολλές πολιτικές διακρίσεις που  ορισμένες μοιάζουν με απαρτχάιμ, όπως είναι με τους Σλάβους που δεν επιτρέπεται να γυρίσουν στα εδάφη τους λόγω της καταγωγής τους, σε μια χώρα της ΕΕ, παρά το γεγονός ότι πληρούν όλα τα κριτήρια.

Πάνω από όλα, η ελληνική κυβέρνηση έχει επίσημα και επανειλημμένα αρνηθεί την ύπαρξη «μακεδονικής» μειονότητας (μέσα στη Μακεδονία-Ελλάδα) και κάθε άλλης εθνοτικής ή γλωσσικής μειονότητας στην επικράτειά της. Πολλοί υποπτεύονται ότι ο πολιτικός, ο οποίος αντιπροσωπεύει την σκληρή γραμμή εναντίον των Σλάβων στην Ελλάδα θα είναι κατά των μειονοτήτων και δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσει  τα καθήκοντά του στην ΕΕ, αφού απέτυχε να επιτύχει , ακόμη, και τα μικρότερα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια των διάφορων θητειών του, ως υπουργός στις ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία 20 χρόνια», γράφει η επιστολή του κόμματος αυτού.

Σημειώνεται ότι η  Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία αποτελείται από μικρά κόμματα που εκπροσωπούν έθνη χωρίς κράτος και ασχολούνται με μειονοτικά θέματα και σε αυτό ανήκει και το σλαβικό ‘Ουράνιο Τόξο’ που κατέλαβε στις τελευταίες ευρωεκλογές ποσοστό 0,01....%.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr