Το Μαυροβούνιο προειδοποιεί τον Μουφτή του Σάντζακ





Οκτώβριος 4, 2014.

Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου Φιλίπ Βουγιάνοβιτς, προειδοποίησε τον Μουφτή στην περιφέρεια Σάντακ της Σερβίας, Μουάμερ Ζούκορλιτς, ότι πρέπει να γνωρίζει τα όρια της δικαιοδοσίας του και δεν πρέπει να παρεμβαίνει στο χώρο του Μαυροβουνίου και ότι τα 


δικαιώματα που του παρέχονται,  δεν του επιτρέπουν να λειτουργεί έξω από τα όρια της τοπικής ισλαμικής κοινότητας, σημειώνει Κανάλ 77.

Ο Μουφτής του Σάντζακ αγνόησε την κατάσταση που διέπει το Μαυροβούνιο και  έθεσε στόχο τον  έλεγχο  τριών θρησκευτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων,  στο τρίγωνο που είναι μεταξύ Μαυροβουνίου, Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου.

Ο επικεφαλής της ισλαμικής κοινότητας Μαυροβουνίου, Ριφάτ Φέϊζιχ, είπε ότι τέτοιες ενέργειες του συναδέλφου του από το Νόβι Παζάρ, είναι ‘φασιστικές’ και σχεδιάζονται για τη διαίρεση των Μουσουλμάνων στο Μαυροβούνιο, προέτρεψε, μάλιστα, τις αρχές να ενεργήσουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Ο Ρασίμ Λιάιτς, υπουργός της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου που προέρχεται από την περιοχή του Νόβι Παζάρ δήλωσε ότι πρόσφατα ο Ζούκορλιτς προσπάθησε να διαιρέσει τους μουσουλμάνους στην Μπούντβα της Σερβίας, αλλά απέτυχε και στράφηκε τώρα στους Μουσουλμάνους του Μαυροβουνίου.

Σκοπός του μουφτή Μουάμερ Ζούκορλιτς είναι να εξαπλώσει την  θρησκευτική κυριαρχία τους σε όλα τα δυτικά Βαλκάνια και να συγκροτήσει ένα ενιαίο θρησκευτικό (μουσουλμανικό)  ρεύμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr