Οι Κούρδοι Συρίας δεν θέλουν τους ‘πεσμεργκά’, ζητούν μόνο όπλα και πυρομαχικά




Οκτώβριος 20, 2014.

Μετά τη δήλωση της Άγκυρας ότι θα αφήσει  στρατιωτικές μονάδες των Κούρδων του Ιράκ, τις λεγόμενες ‘πεσμεργκά’, να περάσουν από τα σύνορά της,  στην πόλη Κομπάνι,  για να πολεμήσουν κατά των εξτρεμιστών του ‘ισλαμικού κράτους’,  υπήρξε αντίδραση από το κουρδικό κόμμα της Συρίας PYD.


Ο Ενβέρ Μουσλίμ (Enver Müslim), ανώτερος αξιωματούχος του κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) μιλώντας στην τουρκική εκπομπή του BBC, δήλωσε ότι η ενίσχυση από τις κουρδικές δυνάμεις πεσμεργκά δεν είναι τόσο αναγκαίες όσο είναι ο εφοδιασμός των μαχητών του YPG, με όπλα και πυρομαχικά.

«Αυτό που προέχει σε εμάς, δεν είναι η ενίσχυση από τους πεσμεργκά. Αν θέλουν να πάνε οι πεσμεργκά στην πόλη Κομπάνι να ρωτήσουν πρώτα τους μαχητές του YPG. Η μόνη υποστήριξη που μπορεί να δοθεί στους  Κούρδους στο Κομπάνι είναι όπλα και πυρομαχικά», δήλωσε  ο Μουσλίμ.

Πρότεινε ακόμη,  ο Μουσλίμ, οι δυνάμεις πεσμεργκά να πολεμήσουν στο δικό τους έδαφος και αν θέλουν ας παραδώσουν όπλα στον  YPG, εκφράζοντας μια αντίθεση με την πολιτική που ακολουθεί  η κουρδική περιφέρεια στο Ιράκ,  όπως σημειώνει το δημοσίευμα της Σαμπάχ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr