Σκόπια: Οι Μουτζαχεντίν εξαπλώνουν τον ισλαμισμό σε όλη τη χώρα




Οκτώβριος 12, 2014.

Οι οπαδοί των Μουτζαχεντίν που πολέμησαν το 2001, κατά της κυβέρνησης των Σκοπίων, εξακολουθούν να εξαπλώνουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ σε όλη τη χώρα, αναφέρει η σλαβική τηλεόραση Σίτελ.


Το σκοπιανό κανάλι, που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας 'Βέτσερ', αναφέρει ότι περίπου 150 εξτρεμιστές μισθοφόροι του ακραίου ισλάμ, που πολέμησαν το 2001 στο πλευρό του UCK, έχουν αποκτήσει οπαδούς στα Σκόπια.

Ο κεντρικός πυρήνας αποτελείται από τη διμοιρία του  Ιμρί Ελέζι που ανήκει στην 113η ταξιαρχία του Ισμέτ Γιασάρι, που είχε δράσει στην περιοχή του Κουμάνοβο υπό τον Ντρετσάι Μαλίκι.



Τα περισσότερα από τα μέλη της διμοιρίας ήταν πολίτες της Σαουδικής Αραβίας, του Αφγανιστάν, της Τουρκίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας, τα οποία είχαν εκπαιδευθεί σε στρατόπεδα τρομοκρατών σε διάφορες χώρες.

Στρατολογήσεις κάνει ο Jakup Hasipi, ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης της ηγεσίας του UCK και σήμερα σύμβουλος του DUI, ο οποίος έχει σπουδάσει την ισλαμική θεολογία στη Συρία.

Αυτός έχει καταφέρει να φέρει πάνω από εκατό Μουτζαχεντίν στα Σκόπια με τη βοήθεια του Νταούτ Χαραντινάι και Τζεζάιρ Τσακίρι γνωστός ως «Κομαντάντ Χότζας».
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το αλβανικό κόμμα DUI, στα Σκόπια, ποτέ δεν παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στον πόλεμο των μουτζαχεντίν στο νοτιοσλαβικό κράτος (2001), κατηγορώντας μόνο μισθοφόρους από τη Σερβία της οργάνωσης που συμμετέχει στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr