Το Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε αύξηση των αεροπορικών επιθέσεων στο ‘ισλαμικό κράτος’




Οκτώβριος 18, 2014.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, χθες, έκανε έκκληση για την επέκταση και ενίσχυση των αεροπορικών επιθέσεων εναντίον των ομάδων  τζιχαντιστών του ‘Ισλαμικού κράτους’.


«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, να ενισχύσει και να επεκτείνει την υποστήριξη της στην ιρακινή κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας στον αγώνα κατά του ‘ισλαμικού κράτους’  και των ‘σχετικών ομάδων’. Πρέπει να ηττηθεί η μισαλοδοξία, η βία και το μίσος που περικλείει για να εξαλειφθεί», τονίζεται στην ανακοίνωση του Σ.Α.

Ο Καναδάς που συμμετέχει στη διεθνή συμμαχία κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ δια τους εκπροσώπου του, δήλωσε, χθες, ότι οι αεροπορικές επιδρομές δεν είναι αρκετές για να νικήσουν  τους τζιχαντιστές και απαιτείται μια χερσαία επιχείρηση. «Τα καναδικά στρατεύματα, ωστόσο, δεν θα λάβουν μέρος», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός της χώρας αυτής, σύμφωνα με το Ρόιτερ.

Το γαλλικό πρακτορείο, AFP,  αναφέρει σήμερα ότι οι τζιχαντιστές έστειλαν χθες νέες  ενισχύσεις για την κατάληψη της πόλης Κομπάνι, κοντά τα σύνορα με την Τουρκία. Το πρακτορείο αναφέρεται σε πληροφορίες από τη Συρία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr