Ντιγιαρμπακίρ: Επίθεση σε Τούρκο στρατιωτικό




Οκτώβριος 29, 2014.

Ντιγιαρμπακίρ.

Ένας Τούρκος στρατιωτικός τραυματίσθηκε βαριά σε ένοπλη επίθεση στη νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας την Τετάρτη, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.


«Ο λοχίας Νετζνέτ Αϊντόγκντου δέχθηκε επίθεση από μασκοφόρους, όταν ψώνιζε με τη σύζυγό του σε μια αγορά στην επαρχία. Ο στρατιώτης τραυματίσθηκε στο κεφάλι και αμέσως εισήχθη στο νοσοκομείο», γράφει το δημοσίευμα.

Η τουρκική αστυνομία άρχισε έρευνα σχετικά με το περιστατικό και διενεργεί έρευνα για τους δράστες.

 Για το θέμα, ειδησεογραφική τουρκική ιστοσελίδα, αναφέρεται εκτενέστερα και επισημαίνει ότι για την ‘ύπουλη επίθεση κατά του υπαξιωματικού του τουρκικού στρατού υπήρξε καταδικαστική ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο, και συγχρόνως εύχεται ταχεία ανάρρωση στον τραυματία’.

Η επίθεση καταδικάστηκε και από το φιλοκουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα -HDP (Halkların Demokratik Partisi) με γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναγράφεται «καταδικάζουμε την επίθεση στο Ντιγιαρμπακίρ κατά του υπαξιωματικού στις 29 Οκτωβρίου. Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απαράδεκτη πράξη και καταδικάζουμε τέτοιες επιθέσεις».

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι παρόμοια επίθεση με μασκοφόρους έγινε  πριν από τέσσερις  ημέρες, στις 25 Οκτωβρίου, στην πόλη Yüksekova στην επαρχία Χακάρι, κατά την  οποία σκοτώθηκαν τρεις Τούρκοι στρατιώτες.
Οι επιθέσεις αυτού του είδους, άρχισαν μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις των Κούρδων, για τη στάση της Τουρκίας, στους Κούρδους της πόλης Κομπάνι της βόρειας Συρίας, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν πάνω από 30 Κούρδοι διαδηλωτές.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr