Κωνσταντινούπολη: Πλαστικές σφαίρες χρησιμοποίησε η αστυνομία σε διαδηλωτές





Οκτώβριος 29, 2014.

Δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες χρησιμοποίησε σε διαδηλωτές που αντιτίθενται στην κατασκευή ενός νέου τζαμιού και στην κοπή δέντρων στην περιοχή Validebağ στην Κωνσταντινούπολη.


Οι πολίτες διαμαρτύρονταν για την κατασκευή ενός μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή Üsküdar( Ουσκουντάρ- παλιά Χρυσούπολις) της Κωνσταντινούπολης, η ανέγερση του οποίου συνεχίζεται παρά την ακύρωση του έργου από τα δικαστήρια.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης του AKP,κατηγορώντας για την οικοδόμηση θρησκευτικών κτηρίων, σε χώρους που δεν είναι απαραίτητα, αφού η πόλη έχει πάνω από 3.000 τζαμιά.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα σε διαδηλωτές που προσπάθησαν να σταματήσουν ένα βαρύ φορτηγό στο εργοτάξιο. Δικηγόροι που δραστηριοποιούνται στο 7ο Διοικητικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, υπενθύμισαν την απόφαση του δικαστηρίου.

«Είναι έγκλημα αυτό που διαπράττεται εδώ, υπό την παρουσία της αστυνομίας. Η απόφαση του δικαστηρίου αγνοείται τελείως», δήλωσαν οι  δικηγόροι.

Το κύριο επιχείρημα των κατοίκων είναι  η ποσότητα του πράσινου χώρου που μειώνεται κάθε ημέρα, ενώ τα πάρκα για τη ζωή είναι περισσότερο απαραίτητα από τα θρησκευτικά κτήρια στην πόλη των 14 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σύμφωνα, εξάλλου, με το Παγκόσμιο Φόρουμ Πόλεων Πολιτισμού, μόνο το 1,5% της Κωνσταντινούπολης,  μπορεί να θεωρηθεί ως χώρος πρασίνου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr