Αμερικανός Πρέσβης: «Λυπηρό φαινόμενο στα Σκόπια- καμία καταδίκη για διαφθορά»...




 Σκόπια.

Ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ, Paul Wohlers  στα Σκόπια, εξέφρασε τη λύπη του για το δικαστικό σύστημα του νοτιοσλαβικού κράτους. Παρά τις δεκάδες περιπτώσεις διαφθοράς, όπως δήλωσε,  κανείς δεν έχει καταδικαστεί, εκτοξεύοντας με τον τρόπο αυτό βολές κατά της τρέχουσας κυβέρνησης της χώρας, που απαλείφει κάθε περίπτωση διαφθοράς που φθάνει στη δημοσιότητα.


Ο Αμερικανός πρέσβης συμμετείχε στη συζήτηση για στο Κέντρο Διεθνούς Συνεργασίας και ανέφερε ότι η διαφθορά είναι το πέμπτο μεγάλο πρόβλημα στη χώρα. Ο Wohlers δεν δίστασε να επικρίνει την Επιτροπή κατά της διαφθοράς στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων-FYROM.

Είπε επί λέξει:

«Πέρυσι, η Επιτροπή διερεύνησε 228 περιπτώσεις, αλλά μόνο σε επτά από αυτές  ασκήθηκε ποινική δίωξη. Πόσοι έχουν καταδικαστεί; ΚΑΝΕΝΑΣ. Μήπως αυτό σημαίνει ότι στη χώρα αυτή η διαφθορά είναι μηδενική;»

Σύμφωνα με τον Γουόλερς, δεν είναι μυστικό ότι στη χώρα δεν υπάρχει ουσιαστική καταπολέμηση της διαφθοράς. Και αυτή υπάρχει στις επιχειρηματικές συμβάσεις, στον νεποτισμό και στην επιλεκτική άσκηση της δικαιοσύνης, σύμφωνα με το σλαβικό Dnevnik.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr