Σκόπια: «Η μόνη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης με φυλακισμένους δημοσιογράφους»




Οκτώβριος 19, 2014.

Ο πρόεδρος  της Αλβανικής Κοινότητας των Δημοσιογράφων στα Σκόπια – ShGM-, Νάσερ Σελμάνi- Naser Selmani,  δήλωσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης θα πρέπει να ζητήσει από τον πρόεδρο της χώρας να δώσει χάρη στο δημοσιογράφο Τόμισλαβ Κεζαρόφσκι , ο  οποίος έχει κάνει προσφυγές για την αναθεώρηση της δίκης του.


Ο Σελμάνι  έχει δηλώσει ότι  η μόνη χώρα που έχει ασκήσει ποινικές διώξεις και έχει φυλακίσει δημοσιογράφους, τουλάχιστον στην Ανατολική Ευρώπη , είναι το νοτιοσλαβικό κράτος- FYROM, ενώ η απόφαση  της χάριτος θα αποτελούσε  προειδοποίηση προς όλους τους δημοσιογράφους,  να μην γράφουν για οποιαδήποτε κατάχρηση της εξουσίας, εάν δεν έχουν τεκμηριωμένα στοιχεία πληροφόρησης.

«Η τελευταία έκθεση προόδους από την ΕΕ για την FYROM, επιβεβαιώνει ότι τα ΜΜΕ στη χώρα μας , ελέγχονται από την κυβέρνηση, η οποία ελέγχει σε τέτοιο βαθμό  τις πληροφορίες, ώστε να μην υπάρχει ελευθερία του Τύπου. Αυτό είναι ένα κύριο χαρακτηριστικό  στις μη δημοκρατικές χώρες», δήλωσε ο επικεφαλής του  Δημοσιογραφικής Κοινότητας των Αλβανών στα Σκόπια, σε συνέντευξή σε περιοδικό (στη σλαβική γλώσσα) των Σκοπίων.

Ο ίδιος θα προσθέσει ότι ο νέος νόμος που προωθείται για τη δυσφήμιση, θα βελτιώσει τις αγωγές κατά των δημοσιογράφων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr