Μυστική Υπηρεσία Γερμανίας: Η Ρωσία δεν επηρεάζεται από τις δυτικές κυρώσεις




Οκτώβριος 20, 2014.

Η Ρωσία είναι σε θέση να αντισταθεί στις δυτικές κυρώσεις επί αρκετό χρόνο, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα «Bild am Sonntang» επικαλούμενη στοιχεία τα οποία συνέλεξε η γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών- BND.


Σύμφωνα με τους Γερμανούς πράκτορες,  τα ταμειακά αποθέματα της Ρωσίας υπολογίζονται σήμερα στα 619 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν με το 162% των δημόσιων δαπανών για το τρέχον έτος. Η  ρωσική οικονομία, έτσι, είναι ανεπηρέαστη  τουλάχιστον για 20 μήνες.

Η έκθεση της BND,  αναφέρει ότι η Ρωσία έχει χαμηλό δημόσιο χρέος (13%) και μεγάλα αποθέματα μετρητών και έχει τη δυνατότητα να αντέξει στις επιπτώσεις των κυρώσεων, τουλάχιστον για τέσσερα χρόνια, χωρίς να γίνουν αισθητές στην ρωσική κοινωνία.

Σύμφωνα, εξάλλου, με την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε ανακοίνωσή της την 1η Οκτωβρίου, τα διεθνή αποθέματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέρχονται σε ποσό πάνω από 454 δισεκατομμύρια δολάρια.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr