Πρόεδρος Σκοπίων: Τα επιχειρήματα είναι με το μέρος μας στη διαφορά με την Ελλάδα






Οκτώβριος 3, 2014.

Ο πρόεδρος του νοτιο-σλαβικού κράτους των Σκοπίων-FYROM,  σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις από την Ελλάδα, δήλωσε ότι έχει την αίσθηση ότι πολλοί άνθρωποι δεν την εμπιστεύονται πλέον, γιατί τα επιχειρήματα στη διαφορά είναι με την πλευρά των Σκοπίων, σημειώνει η εφημερίδα Ούτρινσκι.


«Οι Έλληνες αντιδρούν νευρικά. Η δήλωση του Βενιζέλου υποδηλώνει ότι οι Έλληνες έχουν κάποιο φόβο, έχουν την αίσθηση ότι πολλοί άνθρωποι δεν τους εμπιστεύονται πλέον. Το 1993, έπεισαν τη διεθνή κοινότητα ότι η χρήση του ονόματος Μακεδονία, είναι μια απειλή για την ασφάλεια στην περιοχή, χωρίς επιχειρήματα.

Τώρα, τα άλλα μέλη είδαν ότι τα επιχειρήματα είναι με το μέρος μας, ότι η Ελλάδα με τον εμποδίζει δημιουργεί πρόβλημα ασφάλειας στην περιοχή», δήλωσε ο Ίβανοφ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Σίτελ, αναφερόμενος στην ελληνική αντίδραση μετά την εμφάνισή του στην 69η  Γενική Συνέλευση, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Όσον αφορά την επικείμενη έκθεση γης Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο της χώρας, ο αρχηγός του κράτους θεωρεί ότι η έκθεση θα είναι αρνητική,  αλλά θα σημειώνονται σε αυτήν, αντιρρήσεις για τον πολιτικό διάλογο, τη θεσμική λειτουργία και πολλά άλλα...

Αναφερόμενος στη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες στο εσωτερικό της.

«Εάν κοιτάξετε την οικονομία τους, θα γίνει σαφέστερο. Σε πέντε χρόνια από τώρα δεν ξέρουμε σε ποια μορφή θα είναι η ΕΕ, αλλά αυτό που λέω συνέχεια σε όλους τους διεθνείς παίκτες  είναι ότι το κλείσιμο της επέκτασης, όχι μόνο μεταξύ των πολιτών αλλά και των κρατών, αυξάνει την απογοήτευση και μειώνει τα κίνητρα για μεταρρυθμίσεις  που πρέπει να εφαρμοσθούν σε κάθε χώρα», είπε ο Ίβανοφ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr