«Πυρηνική Ισοτιμία» Ρωσίας- Αμερικής





Οκτώβριος 3, 2014.

Σύμφωνα με το αμερικανικό State Department, η Ρωσία, για πρώτη φορά από την αρχή του αιώνα, έχει φθάσει στην ποσότητα των πυρηνικών όπλων που κατέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.


Οι πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες των πυρηνικών όπλων είναι διαθέσιμες σε Ουάσιγκτον και Μόσχα από τη ρωσο-αμερικανική συνθήκη για τα στρατηγικά επιθετικά όπλα.

Η ισοτιμία έχει επιτευχθεί χάρη στην υιοθέτηση των νέων πυρηνικών υποβρυχίων του προγράμματος 955, τον εξοπλισμό του πυραύλου  «Bulava» και στο τέλος του 2014 στη σύνθεση του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού συμπεριλαμβάνεται δεύτερο υποβρύχιο του τύπου αυτού, το ‘Αλεξάντρ Νέφσκι’ που είναι εξοπλισμένο με 16 ρουκέτες και  η κάθε μία από αυτές έχει  έξι πυρηνικές κεφαλές.

Επιπλέον, οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι  «Topol- M» αντικαταστάθηκαν με πυραύλους «Yars» με 3 κεφαλές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Lenta.ru.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσο-αμερικανική συνθήκη για τα στρατηγικά επιθετικά όπλα υπογράφηκε το 2011. Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να μειώσουν τον συνολικό αριθμό των πυρηνικών κεφαλών στις 1.550 μονάδες, εκ των οποίων μόνο 800 θα μπορούσαν να είναι σε περιπολία.

Το επίπεδο των στρατηγικών μέσων των διηπειρωτικών πυραύλων, βαλλιστικών πυραύλων και υποβρυχίων καθώς και βαριά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα, θα πρέπει να μειωθούν στις 700 μονάδες.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr