Τα ρωσικά στρατεύματα απομακρύνονται από τα σύνορα της Ουκρανίας




Οκτώβριος 12, 2014.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, διέταξε τα ρωσικά στρατεύματα, να αποσυρθούν στις βάσεις τους, εγκαταλείποντας  τις θέσεις τους από τα σύνορα με την Ουκρανία, μετά από το πέρας των στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή του Ροστόφ, σύμφωνα με το ρωσικό Νόβοστι που επικαλείται τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.


Οι πληροφορίες εμφανίζονται πριν από τη συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, που θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα στο Μιλάνο στις 16 και 17 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Πούτιν συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόϊγκου. Ο υπουργός ανακοίνωσε το τέλος της περιόδου των θερινών ασκήσεων στην Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια και στη συνέχεια ο Πρόεδρος διέταξε την  επιστροφή των στρατευμάτων στον τόπο της μόνιμης εγκατάστασής τους.

Οι στρατιώτες που έλαβαν μέρος στις ασκήσεις ανέρχονται στις 176 χιλάδες και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εκπαιδεύονταν στην περιοχή του Ροστόφ, που συνορεύει με την Ουκρανία.

Επιπρόσθετα, έγινε σαφές ότι ο Πούτιν θα παραστεί στην συνάντηση των G-20 στην Αυστραλία το Νοέμβριο. Θα πάει, πέρα από τις αντιρρήσεις ορισμένων χωρών λόγω της  έντασης στην Ουκρανία, ενώ άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης ζήτησαν να μην αγνοηθεί, σημείωνε το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr