Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν δήλωσαν υποταγή στο ‘Ισλαμικό Κράτος’




Οκτώβριος 4, 2014.

Ισλαμαμπάντ.

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν, δήλωσαν υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος το Σάββατο και διέταξαν τους μαχητές σε όλη την περιοχή να βοηθήσουν την ομάδα Τζιχάντ στη Μέση Ανατολή και στην εκστρατεία του για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου Ισλαμικού Χαλιφάτου.


Η τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ελέγχουν εκτάσεις γης της Συρίας και του Ιράκ και έχουν διεισδύσει και στην Νότια Ασία, που παραδοσιακά κυριαρχείται από  τοπικούς Ταλιμπάν που εξεγείρονται εναντίον των κυβερνήσεων του Πακιστάν και του Αφγανιστάν.

Η αναγγελία έρχεται μετά από την κίνηση του Σεπτεμβρίου από τον επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, στο όνομα του πρώην διοικητή των Ταλιμπάν Ασίμ Ουμάρ,  ως ‘εμίρη’  των παραρτημάτων  της οργάνωσης στη νέα Νότια Ασία, όπου ήταν οι εγκέφαλοι των επιθέσεων του 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν και υπάρχουν λίγα στοιχεία της επιχειρησιακής συμμαχίας μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους με την Αλ Κάιντα, εντούτοις από ακτιβιστές έχουν εντοπισθεί πρόσφατα στην πακιστανική πόλη Πεσαβάρ, διανομή φυλλαδίων που επαινούσαν την Ισλαμική ομάδα της Μέσης Ανατολής.

Σημαίες του Ισλαμικού Κράτους, έχουν, επίσης, παρατηρηθεί σε αγώνες δρόμου στο ινδικό Κασμίρ. Η τάση αυτή δημιουργεί μια αυξανόμενη ανησυχία στις παγκόσμιες δυνάμεις που αγωνίζονται να συμβαδίσουν με την ταχέως μεταβαλλόμενη φύση της διεθνούς ισλαμικής τρομοκρατίας.

Μάλιστα, σε μήνυμα που σηματοδοτεί τη μουσουλμανική γιορτή του Eid al-Adha, οι Ταλιμπάν του Πακιστάν, δήλωσαν ότι υποστηρίζουν πλήρως τους στόχους του «Ισλαμικού Κράτους».

«Ω αδελφοί μας, είμαστε υπερήφανοι για εσάς και τις νίκες σας. Είμαστε μαζί σας στην ευτυχία και τη θλίψη σας», είπε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Shahidullah Shahid, σε δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο Reuters, όπως σημειώνει το δημοσίευμα της ‘Σταρ’ το Λιβάνου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr