Ενδιαφέρον Ουκρανίας για ισραηλινά Drones




Οκτώβριος 24, 2014.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Πάβλο Κλίμκιν, επέστρεψε την Πέμπτη από το Ισραήλ στη χώρα του, όπου συζήτησε  για την απόκτηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.


Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ μιλώντας στο κανάλι της Κνεσέτ, δήλωσε ότι είχε συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους σχετικά με ενδεχόμενη αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Ισραήλ.

«Είναι πολύ σημαντικό, στο πλαίσιο της συνεχούς επίβλεψης της κατάπαυσης του πυρός να αποκτήσουμε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», δήλωσε.

Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Ουκρανία έχει κάνει, ήδη, συζητήσεις για το ίδιο θέμα και με άλλες χώρες παραγωγής στην ΕΕ, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία.
«Το θέμα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών δεν είναι τόσο επείγον, όσο ήταν πριν από δύο με τρεις μήνες, πριν αρχίσει η κατάπαυση του πυρός».

Ο Κλίμκιν ευχαρίστησε το Ισραήλ για την υποστήριξη στην Ουκρανία, όπως έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter, την Πέμπτη.

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε γράψει: «Τα συμπεράσματά μου από το Ισραήλ: αμοιβαία κατανόηση και ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των εθνών μας, παρά την προσπάθεια ορισμένων να δυσφημίζουν τους Ουκρανούς», έγραψε, σύμφωνα με την ισραηλινή Χάαρετζ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr