Οι Πεσμεργκά φθάνουν αύριο στην πόλη Kobanî






Οκτώβριος 25, 2014.

Ανώτερος Κούρδος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία έχουν  συντονισθεί με την κουρδική κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν, να στείλουν δυνάμεις Πεσμεργκά στην πολιορκημένη πόλη Κομπάνι.


Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πεσμεργκά, ο Τζαμπάρ Γιαουάρ, ανέφερε  ότι η ειδική δύναμη των πεσμεργκά που αποστέλλεται στο συριακό Κουρδιστάν, θα είναι οπλισμένοι με βαρύ οπλισμό και αναμένεται να φθάσει την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η συμφωνήθηκε να μεταφερθεί μέσω της Τουρκίας 200 μαχητές πεσμεργκά από το Ιράκ προς την πόλη στα σύνορα της Συρίας, μέσω του τουρκικού εδάφους. Ωστόσο, ο ίδιος υπαναχώρησε την Παρασκευή  και δήλωσε ότι συμφωνήθηκε για τη διέλευση μόνο 150 μαχητών πεσμεργκά.

Επίσης, ο Χαλγκόρντ Χικμάτ, εκπρόσωπος του υπουργείου πεσμεργκά επιβεβαίωσε την μετακίνηση των στρατιωτών  στην πόλη Κομπάνι, γράφει το δημοσίευμα της Αρμπίλ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr