Κούρδοι: Οι δυνάμεις Πεσμεργκά καθ’ οδόν προς Kobani μέσω Τουρκίας




Οκτώβριος  28, 2014.

Οι δυνάμεις Πεσμεργκά, της κουρδικής περιφέρειας του Ιράκ, μεταβαίνουν στην πολιορκημένη πόλη Κομπάνι στή βόρεια Συρία.
 Ανώτατος αξιωματούχος των Κούρδων, είπε ότι περίπου 150 μέλη των κουρδικών δυνάμεων,  φθάνουν από στιγμή σε στιγμή, αεροπορικώς στο αεροδρόμιο της Σανλιούρφα- Şanlıurfa,  στη νότια Τουρκία.


Σύμφωνα με τον Χεμίν Χαουραμί, αξιωματούχο, της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ,  οι Κούρδοι των δυνάμεων Πεσμεργκά απογειώθηκαν από στρατιωτικό αεροδρόμιο  του Βόρειου Ιράκ την Τρίτη το απόγευμα και κατευθύνθηκαν προς την τουρκική πόλη Σανλιούρφα, από όπου μετά την προσγείωση  θα μεταβούν οδικώς στην πόλη Κομπάνι της βόρειας Συρίας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Πεσμεργκά, Χαλγκούρτ Χικμέτ, διευκρίνισε ότι οι συνομιλίες για τη μεταφορά οδικώς των βαρέων όπλων, ολοκληρώθηκε και βρίσκονται στο δρόμο για την πόλη Κομπάνι. 

Οι άνδρες των δυνάμεων πεσμεργκά δεν θα λάβουν μέρος σε μάχες με το ‘ισλαμικό κράτος’ στην περιοχή της βόρειας Συρίας, θα συνοδεύσουν τον οπλισμό και θα δείξουν τη χρήση των βαρέων όπλων στους ομοεθνείς τους, των Ομάδας Λαϊκής Άμυνας- YPG.

Ο Χικμέτ, σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, χαιρέτισε τις προσπάθειες της Άγκυρας για την πρόσβαση που εξασφάλισε στις δυνάμεις πεσμεργκά και είπε «η Τουρκία μας βοήθησε  στη φάση αυτή», σημειώνει χαρακτηριστικά η Σαμπάχ.


 --
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr