Kobanî: Ενέδρα Κούρδων σε ισλαμιστές στα σύνορα Τουρκίας




Οκτώβριος 29, 2014.

Οι εξτρεμιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ πληροφορήθηκαν  τις ενισχύσεις των δυνάμεων πεσμεργκά που έφθασαν στα τουρκο-συριακά σύνορα προκειμένου να μεταβούν στην πόλη Κομπάνι και προσπάθησαν να κόψουν τη σύνδεση της πόλης με τα τουρκικά σύνορα.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του αραβικού Sky, οι δυνάμεις λαϊκής Άμυνας των Κούρδων- YPG, είχαν προβλέψει αυτήν την εξέλιξη και έστησαν ενέδρα στους τρομοκράτες.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αργά το βράδυ χθες οι τρομοκράτες του ‘ΙΚ’ βομβαρδίστηκαν από τον αμερικανικό συνασπισμό και στη συνέχεια έπεσαν στην ενέδρα των Κούρδων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα ισλαμιστές.

Ο επικεφαλής του κουρδικού κόμματος της Συρίας PYD, Σαλίχ Μουσλίμ, ανέφερε ότι τα δύο μαχητικά από την Αρμπίλ  που μεταφέρουν  150 μέλη των δυνάμεων πεσμεργκά, προσγειώθηκαν το βράδυ στην τουρκική πόλη Σανλιούρφα και προωθήθηκαν στα τουρκο-συριακά σύνορα.

Το αραβικό δημοσίευμα σημειώνει ότι στη συνοριακή τουρκική πόλη Suruç, έφθασαν και δυνάμεις της λεγόμενης «ελεύθερης συριακής αντιπολίτευσης» που υποστηρίζονται από την Τουρκία, προκειμένου να περάσουν στο συριακό έδαφος.

Δεν διευκρινίζεται αν θα προωθούν μαζί με τους πεσμεργκά στην πόλη Κομπάνι.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr