Κούρδοι: 3.000 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στην πόλη Κομπάνι




Φωτογραφία: Μαχητές του YPG, στην πόλη Kobane,  στις 2 Νοεμβρίου 2014

Νοέμβριος 10, 2014.

Η πολιορκία της Κομπάνι έχει φθάσει στην 54η ημέρα. Η άφιξη των κουρδικών δυνάμεων Πεσμεργκά  έχει μετατοπίσει την ισορροπία των δυνάμεων προς τους Κούρδους.
Ο εκπρόσωπος της Μονάδας Λαϊκής Προστασίας- YPG, Πολάτ Τσάν, δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ: 


«Από την αρχή της αντίστασης στην Kobane, τουλάχιστον 3.000 τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ έχουν σκοτωθεί.

Οι τζιχαντιστές έχουν μεγαλύτερα κέρδη στις επιθέσεις τους στα ανατολικά της πόλης, ενώ οι προσβολές τους από τα νότια και τα δυτικά αναχαιτίστηκαν", σημειώνει το Bas News.

Σύμφωνα με τον Τσαν, στην Κομπάνι υπάρχουν περίπου 2.000 μαχητές της YPG και 1.500 Κούρδοι άμαχοι, καθώς επίσης οι δυνάμεις πεσμεργκά και οι μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

«Η κατάσταση γίνεται ολοένα και καλύτερη από την ημέρα που λάβαμε βαρέα όπλα. Οι δυνάμεις  πεσμεργκά θα παραμείνουν στην πόλη, μέχρι αυτή να εκκαθαρισθεί από τους τζιχαντιστές», δήλωσε ο Διοικητής των πεσμεργκά στην Κομπάνι, Αχμέντ Γκάρντι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει σκοτωθεί κανένας από τις δυνάμεις πεσμεργκά, αλλά, όπως είπε, έχουν κάνει σοβαρό έργο αφού κατέστρεψαν με τα πολυβόλα άρματα μάχης και θέσεις όλμων του ισλαμικού κράτους.

Ο Πολάτ Τσαν θα δηλώσει ότι στη διάρκεια των 54 ημερών  έχουν σκοτωθεί  από την ομάδα YPG, 250 μαχητές, ενώ από το ‘ισλαμικό κράτος’ πάνω από 3.000 τζιχαντιστές.

Η συμπρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης- PYD,  Ασίγια Αμπντουλάχ, δήλωσε: «Ζητήσαμε όπλα από πολλές χώρες, αλλά μέχρις στιγμής μόνο από την περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν έχουμε βοηθηθεί» και πρόσθεσε: 

«Ελπίζουμε ότι θα ανοίξει η πύλη για την αποστολή ανθρωπιστικής και στρατιωτικής βοήθειας προς τους μαχητές του YPG το συντομότερο δυνατόν. Αν γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας θα καθαρίσουμε όλη την Κομπάνι από τους Τζιχαντιστές και θα καταστρέψουμε τον ‘ιμάντα’ γύρω από την πόλη», πρόσθεσε η Αμπντουλάχ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr