Σκόπια: Η μειονότητα των Αιγυπτίων διαμαρτύρεται για τη συμπεριφορά του κράτους




Οκτώβριος 31, 2014.

Οι πολίτες του νοτιοσλαβικού κράτους που απαρτίζουν την μειονότητα των Αιγυπτίων στη χώρα, έχουν δημιουργήσει μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση,  και μέσω αυτής,  ζητούν  από τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι να τους δεχθεί για να τον ενημερώσουν για τις διακρίσεις που αντιμετωπίζει η κοινότητά τους η οποία απαριθμεί τουλάχιστον 30.000 μέλη.


«Τον τελευταίο καιρό έχουν αναφερθεί πολλές καταγγελίες από τους Αιγυπτίους που βρίσκονται καθημερινά  αντιμέτωποι με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, την αξιοπρέπεια, την προσωπική ακεραιότητα και τα εργασιακά δικαιώματα στη χώρα. Οι ίδιοι, δηλώνουν  ότι έχουν απομονωθεί, περιθωριοποιηθεί και κακομεταχειρίζονται ή υπόκειται σε προσβολές», γράφει το δημοσίευμα της σλαβικής Νόβα των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους, Ντεμίρ Νταλίπ (Демир Далип) η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός της χώρας θα δεχθεί την αντιπροσωπεία των Αιγυπτίων. 

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως τόνισε ο ίδιος, οι μειονότητα των Αιγυπτίων στη χώρα θα καταφύγει με υπομνήματα στις πρεσβείες των ΗΠΑ, Βρετανίας, στο γραφείο της ΕΕ στα Σκόπια και στην αποστολή του ΟΑΣΕ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr