Ο Λίβανος επιδιώκει στρατιωτική συνεργασία με την Αίγυπτο




Νοέμβριος 10, 2014.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου, Νουχάντ Μασνούκ, έφθασε χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο του Καΐρου για μια τριήμερη επίσκεψη συνοδευόμενος από τον επικεφαλής των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας  υποστράτηγο Ιμπραήλ Μπασμπούς και τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Ιμάν αλ Τάιεμπ.


Τον Νουχάντ Μασνούκ υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο του Καΐρου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου, υποπτέραρχος Αλί Αλαντίν και ο βοηθός διευθυντή της υπηρεσίας πληροφοριών  Ταλάμ Σαλμάν.

Ο Μασνούκ δήλωσε ότι η λιβανική αντιπροσωπεία στην Αίγυπτο θα ήθελε να γνωρίσει περισσότερα για το «πρωτοποριακό και προηγμένο μοντέλο του μέτριου Ισλάμ» που εφαρμόζεται στη χώρα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η επίσκεψη θα ενισχύσει τις Λιβανο-Αιγυπτιακές σχέσεις στον τομέα της ασφάλειας, διευκρινίζοντας ότι ο Λίβανος έχει την πρόθεση να στείλει ορισμένους αξιωματούχους του στρατού στην Στρατιωτική Ακαδημία της Αιγύπτου.

«Οι αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών έχουν ένα ιστορικό αριστείας», είπε και τόνισε ότι «οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι έχουν δείξει απόλυτη γενναιοδωρία και έχουν πολύ καλή ανταπόκριση στα αιτήματά μας να εκπαιδεύσουν αξιωματικούς του Λιβάνου στην Αίγυπτο».

«Ο Λίβανος προσπαθεί  να συνεργασθεί με τις δυνάμεις που βρίσκονται εναντίον των υποστηρικτών της Ιερουσαλήμ και των τρομοκρατών του ‘ισλαμικού κράτους’, που το μόνο που δημιουργούν είναι κακό στις αραβικές κοινότητες», είπε.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι «υπάρχουν περιφερειακές και διεθνείς δυνάμεις που θέλουν αυτές οι ομάδες να προκαλέσουν τον όλεθρο στον αραβικό κόσμο, και υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές αραβικών και περιφερειακών δυνάμεων στον ρόλο υποστήριξης αυτών των τρομοκρατών».

Ο Μασνούκ εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψή του στο Κάιρο θα φέρει τη Λιβανο-Αιγυπτιακή συνεργασία σε θέματα ασφαλείας σε στενότερες σχέσεις. 
«Επιδιώκουμε να συνεργασθούμε με την Αίγυπτο σε στρατιωτικό επίπεδο, στο επίπεδο μυστικών υπηρεσιών και σε επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης», είπε ο υπουργός του Λιβάνου, σύμφωνα με την αραβική Annahar.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr