Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ‘σοκάρισε’ τα Βαλκάνια



 Από το σκοπιανό δημοσίευμα

Από αλβανικό δημοσίευμα

Το δημοσίευμα του σοβαρού βουλγαρικού Φόκους

Νοέμβριος 17, 2014.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σοκάρισε όχι μόνο την πόλη που τον ανέδειξε, αλλά και σε χώρες των Βαλκανίων, με τη γυμνή παρουσία του, για την υποστήριξη των ομοφυλόφιλων, γράφει χαρακτηριστικά η «Μπουλγκάρσκι Βέστι»- 'Βουλγαρικές ειδήσεις'.


Στο περιοδικό «Adore», ένθετο σε εφημερίδα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, αναφέρεται στην προοπτική  μετατροπής την πρωτεύουσας της Μακεδονίας,  σε μια ‘ανοιχτή πόλη’, υποστηρίζοντας ότι αυτή θα έχει οικονομικό όφελος με τη φιλοξενία 50.000 ομοφυλόφιλων  και την παρέλαση που θα πραγματοποιήσουν.

«Δεν λέω ότι θα έρθουν 600.000 άνθρωποι στην πόλη μας. Αλλά οι πενήντα χιλιάδες θα είναι  αρκετοί. Εάν καταφέρουμε να προσελκύσουμε 50 χιλιάδες ομοφυλόφιλους στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή ή αλλού, θα ήταν κάτι σημαντικό για την πόλη», είπε ο δήμαρχος προσθέτοντας ότι «μέχρι τώρα δεν είχαμε περισσότερους από 2.000 ως 3.000  ομοφυλόφιλους που έρχονταν στην παρέλαση. Αν αυτοί ανέλθουν σε 50 χιλιάδες αυτό θα ήταν μεγάλη επιτυχία», είπε.

Ο ίδιος τόνισε ότι σκοπεύει να τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας στην πόλη γραμμένες στα εβραϊκά και στα τουρκικά.

Η Θεσσαλονίκη απελευθερώθηκε από τους Τούρκους, κατά τους Βαλκανικούς πολέμους,  πριν από εκατό περίπου χρόνια...


 [ σημ. ...Κουλτούρα να φύγουμε...]

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr